lördag 23 juli 2011

Jotack, allt bara dåligt.


I Norge packade för ett par dagar sen drygt 80 ungdomar sina väskor. Dom skulle åka på läger, tälta, grilla, snacka politik och ha det trevligt. Istället blev dom avrättade av en galning.

I England orkade en extremt talangfull sångerska inte leva längre. Om det var självvalt eller om kroppen bara gav upp vet jag inte, men jag vet att alla såg på, buade ut henne eller skrattade åt henne. Alla sa även att det skulle sluta såhär, men ingen gjorde något.


Världen alltså. Vilket jäkla skitställe det kan vara ibland.


5 kommentarer:

Sabine sa...

Hela Norge grejen är verkligen fruktansvärd. Men att hjälpa en knarkare som inte vill bli hjälpt är svårt. Tyvärr... Sorgligt att detta skulle bli hennes öde. Hon sjöng bra.

Kram

Sabine sa...

Hela Norge grejen är verkligen fruktansvärd. Men att hjälpa en knarkare som inte vill bli hjälpt är svårt. Tyvärr... Sorgligt att detta skulle bli hennes öde. Hon sjöng bra.

Kram

Amanda sa...

Fyfan. Det tog ända tills idag innan det började sjunka in, innan chockfasen hann lägga sig. Är så jävla arg och ledsen idag att det känns som att jag har gråtit i hundra år, fast jag inte lyckats våga släppa fram en enda tår. Tankarna som snurrar i huvudet är hela tiden den här obegripliga OMÄNSKLIGHETEN. Ett helt jävla värdelöst ord nuförtiden. Vafan! FAN!

bitesized sa...

Äh, perspektiv.. ..det var en person som flippade. Ni låter som om hela världen har blivit galen..

..och beträffande Amy så försökte folk hjälpa henne, men hon vägrade ta hjälp. Någonstans måste man respektera att folk har en egen vilja. Jag gjorde i alla fall mitt yttersta för att hon skulle sluta knarka och leva rövare. Jag såg till att aldrig lyssna på hennes musik så att hon inte skulle få några pengar att knarka upp, tyvärr så var inte alla lika stödjande.

bitesized sa...

Självklart får man sörja, och man får sörja hur länge som helst, men att prata om att världen är på väg åt skogen för att en enskild individ i ett skandinaviskt land får frispel känns lite too much. Om det blir fem till liknande vansinnesdåd så kan vi börja oroa oss för att världen som vi känner den är på väg åt skogen.

Jag minns när Palme blev mördad, då pratade alla om att Sverige inte längre var ett säkert land att bo i och det blev en massa ståhej.. Sen var det tyst i 20 år tills Anna Lindh blev mördad.

Med historien i backspegeln så är sällan en enskild individs knäpp i skallen något som förändrar världen i grunden.. Nej, Hitler gills inte, han tog makten politiskt, inte genom att skjuta ihjäl närmare hundra barn.

Dessutom störs jag på att mina fejsbook-kompisar skrev semi-rasistiska kommentarer innan det visade sig att det var en blond blåögd man som låg bakom dåden, jag tycker inte det var konstigt att folk trodde det var en muslimsk terrororganisation.

Frågan är om man ska skriva saker med tydlig Uessansk kristen högerretorik när man är en svensk ateistisk folkpartist eller motsvarande.

Fast iofs så var inte mördaren svensk.. ..alla utlänningar är likadana!