onsdag 4 januari 2012

Sveriges mästerkock, och mästermamma.


Ja jäklar, när jag har folk över på middag, så snålas det inte med råvarorna. Handplockat, dagsfärskt och nyfångat ska det vara.

 Pocherad saltgriljerad korv med smörslungad pasta och tomatkrämssymfoni. Inte illa.


Gästerna med sina rötter i Öfvre Västerås och Gävle Hills åt både med god aptit och händerna, och lovade att lämna höga betyg på TripAdvisor.


Och eftersom steget från mat till bajs inte är särskilt långt kan jag väl lika gärna snacka lite om det också. Lia har ju nämligen sen avvänjningen fortsatt totalvägrat att göra nr 2 på toaletten, utan där vande hon sig liksom inte av med blöjan utan ville prompt fortsätta med den.

På mitt vanliga konsekventa sätt har jag ibland mutat, ibland hotat, ibland pratat pedagogiskt och ibland skällt när jag ledsnat, och det enda jag verkligen varit tydlig med är mitt jublande och applåderande när det ibland hände av misstag medan hon kissade.

Men så för ett par dagar sen ledsnade hon tydligen själv och stegade fram till mig med bestämd min, medan hon deklarerade att hon tänkte gå och bajsa på toaletten, men jag fick INTE säga att hon var duktig.

Problemet låg alltså hela tiden i att hon inte ville ha det där jäkla livet runt hennes skämmiga toalettvanor, utan helt enkelt ville uträtta sina behov i lugn och ro utan en tjoande publik runtomkring.

Så nu går det plötsligt jättebra, och det är väl bara att vänta i sisådär en 25 år, så kommer jag också bli uthängd i en bok. Fan.


4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag som blir imponerad av att du står tillräckligt nära spisen och dessutom ser glad ut kommer självklart get your back om det skulle hända :)

Ting sa...

Hahaha, hittade hit för två sekunder sedan.
Det känns som om jag hittat hem.
Roligaste inlägget jag läst på länge!

Lina sa...

ha ha ha.
Clara va likadan med nr 2. Vi höll på i 1 år nästan. Ungen gav sig nnär pappan mutade henne med 2 nya klänningar :-)
Kramen

Potatishäxan sa...

Duktiga Lia! Viktor bajsade i brallorna tills han var fyra. Ett år efter att han slutat med blöja. Vi höll på att bli galna. Gissa storleken på kalsongkontot :)