torsdag 27 november 2008

Youngblood

Hockeyfilmen Youngblood går nu på tv4 film, och eftersom det var min absoluta favoritfilm när jag var 11, var jag tvungen att se den igen.

Den filmen är ju jättemärklig.. Förmodligen var jag så förblindad av kärlek till Rob Lowe och det faktum att man får se hans bleka skinkor i flera sekunder att jag inte märkte hur konstig den faktiskt är.

Folk säger saker utan mening eller uppföljning, gör konstiga utrop och mystiska pauser i märkliga situationer, och huvudrollsinnehavaren själv säger egentligen ingenting. Är den alltså bara jäkligt dåligt gjord, eller är den egentligen en dold independentfilm, iklädd en amerikansk framgångssaga?

Jag röstar på det första alternativet.


Min favoritscen är när Rob springer på tränarens dotter som just har varit på bio, och då ska det liksom hetta till lite mellan dom.

Hennes knep är att fråga om han vill smaka popcorn, han säger gärna och roffar åt sig den lilla lådan. Hon ger honom då ett flirtigt ögonkast och går d
ärifrån. 'Vilken toka, henne måste jag ha', ser Rob ut att tänka och springer efter.

Lia skulle sen upp och jazza här nånstans så mitt minne är lite luddigt, men dom går iallafall in i en bokaffär där hon köper en bok till honom. 'Jag tycker alla hockeyspelare ska lära sig att läsa och skriva' säger hon när dom går ut ifrån affären. Men hon får inget svar utan dom stannar istället upp när dom ser hennes pappa komma körande.

Vad menade dom med det? Skulle dom visa att hon
är en smart tjej? Eller att alla hockeyspelare är helt puck(haha)ade?

När hon sen har snäst av sin pappa, tränaren, och fått Rob bänkad för all framtid, säger hon (igen ganska omotiverat) 'Du har iallafall d
ina tänder kvar'. Sen stannar allt upp, och hon ställer sig framför honom, dödligt allvarlig. Något dramatiskt är på väg att hända. Men istället frågar hon bara 'Eller har du inte?'


Se den.

3 kommentarer:

Novellskrivarn sa...

oh no!! här får jag allt ta och skämmas lite, för jag har faktiskt inte sett den ännu... pinigt! :(

är den värd att offra mina precious ensamhetstimmar på kvällen på?

Simon sa...

Absolut! Det är en klassiker i all sin konstighet! Du MÅSTE se den.

Jempa sa...

Jag sa det där alltså :)