onsdag 9 maj 2012

Vi backar bandet lite..


Lia aka bästa ungen enligt mig, fyllde ju nämligen fyra år här för ett par veckor sen, men det blev inte att jag rapporterade om det då av av anledningar som är så ointressanta så dom behöver inte ens nämnas.


Nåväl, kalaset blir först på söndag, men på själva födelsedagen fick hon tre jäkligt bra presenter. Hennes mamma och pappa väckte med sång och presenter tillsammans, en cykel av morfar, och Gröna Lund premiäröppnade!Nyvaken och nöjd 4-åring.


Väl på Grönan gjorde jag stor affär av att hon skulle få testa sockervadd för första gången, men det avfärdades snart som 'kladdigt', så jag tog över, avfärdade det snart som 'för torrt och sött', så det blev papperskorgen. Nästa gång blir det mini-munkar.


Redan här hade pollenallergin börjat slå klorna i henne, men hon åkte iallafall tappert ett gäng karuseller, och lyckan var stor.


 Hemma blev det testning av nya cykeln, en sån där nymodig utan pedaler. 
Hon var väl ingen Lance Armstrong direkt, men kom iallafall framåt.


Så det blir tummen upp för ett i mitt tycke mycket välfungerande föräldrateam.(Så då ska bara kalaset på söndag genomlidas. Nu är ju första året när jag inte själv får bjuda in dom som passar mig, utan hon får välja själv vilket kommer leda till minst 10 galna ungar. Tips på mycket enkel lek mottages tacksamt.)

4 kommentarer:

Jenny sa...

Den här leker de på dagis och är tydligen mycket poppis:

http://www.kalasguiden.se/lekar/lekar-for-sma-barn-1/goddag-min-kung!-21.html

Kräver dock föräldrainblandning.

A sa...

När vi haft kalas har vi faktiskt inte haft någon "ordnad" lek, utan det har funkat bra ändå. Men på några kalas som sonen varit på har de kört "sätta knorren på grisen" och dansstopp bl a.

Cykel utan trampor körde sonen med förut. Skitbra grej! Han tränade upp balansen jättebra och vi behövde aldrig använda stödhjul till den "riktiga" cykeln med pedaler.

Jempa sa...

Jenny: Jag drar genast slutsatsen att ungarna är smartare på ert dagis än på vårat, för Lia och hennes polare skulle nog inte fatta ens vad 'yrke' är. ;D Däremot en bra lek som jag definitivt kommer använda på nästa kalas.

A: Ja svansen på grisen är ju faktiskt bra..

Västgötskan sa...

Skattjakt efter t.ex. godispåse är alltid uppskattat! Med lite ledtrådar eller en karta eller så. :-)

PS. Man kan inte dissa sockervadd. Det är förbjudet!!! ;-)