måndag 26 juli 2010

Ämenfyfan


En annan tradition vi har härnere är att vi går på utomhusbion en gång varje sommar. Och eftersom dom glömmer att uppdatera hemsidan så får man bara gå förbi och kolla vilken film som visas den kvällen, och hoppas på det bästa.

Vi hade hört ryktesvägen att 'I love you Philip Morris' var veckans film, som ju var lite underligt eftersom jag tror den är ute på dvd, men när vi kom dit visade det sig att det bara var ett ord som stämde, och kvällens film var 'From Paris with love'.

Sällskapet konfererade lite. Ingen hade hört talas om filmen tidigare, men John 'Vincent Vega' Travolta och Johnathan 'sexig mun' Rhys Meyers spelade huvudrollerna, så den kunde ju inte vara alltför dålig.

På min begränsade Grekiska lyckades jag dock tyda filmens tagline till 'En stad, två agenter' och det fick mig att fatta vissa misstankar, men jag var svältfödd på film så jag sa inget.

Men det tog inte många minuter innan den verkade innehålla allt jag anat. Två partners som tvingas jobba ihop, en lite rädd och förvirrad, den andra en svärande jetetuff oortodox skjutgalning. Oändliga biljakter. En sexig orolig flickvän. One-liners i stil med 'come to daddy' när ett stort vapen presenteras, eller favoriten 'Welcome to Paris' när någon blivit sprängd i bitar.

Kort sagt allt jag hatar i en film.

Men det värsta var mitt i, när våra hjältar tar en liten matrast mitt i allt skjutande, och den till synes odödlige Travolta berättar för den nyfejktandade-ser-numera-ut-som-Nicholas-Cage Rhys Meyers, vad som faktiskt kommer att bli hans död, tar upp en hamburgare ur en påse och säger 'Royale with cheese'


John din jävla sellout, du har härmed förstört Pulp Fiction. Min bästa, bästa film.

7 kommentarer:

Elisabeth sa...

haha. appropå filmer och one liners och skjuta (blablabla)...och lite John Travolta.
kolla in denna videon.
han lister de 11 coolaste klyschorna som finns i filmer. sjukt kul (tycker i alla fall jag)
http://thatguywiththeglasses.com/videolinks/thatguywiththeglasses/nostalgia-critic/24318-top-11-coolest-cliches

Jempa sa...

Tack, den var asbra :D

Potatishäxan sa...

He he, den blev man ju inte sugen på... =)

Anonym sa...

Off topic, men jag hade sett fram emot ett Big Fat Greek Wedding-inlägg...

Jempa sa...

Rookiemom: Det kommer, men det tar så himla lång tid att ladda upp bilder här, så jag väntar tills jag kommer hem imorgonkväll istället.

A sa...

Men fyyyyy på sig, John Travolta!

Amanda sa...

ämen vafan. åh, bu för sellouts! bu för alla töntar i sekter överhuvudtaget.

men HURRAAAAA för idag kommer du hem! ÄNTLIGEN!!!