torsdag 15 juli 2010

Hur man gör om man vill ha lite mer juice..


Simon och jag har som nybliven tradition att varje sommar i grekland åka iväg ett dygn på hotell ensamma utan Lia.

Den här gången tänkte vi testa ett All-inclusive Hotell eftersom detta var en helt ny och obeprövad semestervariant för oss båda.

Det visade sig att vi hamnat mitt i sällskapsresen, minus svenskar, plus tyskar och engelsmän.

Vi bestämde oss genast för att leva ut turistdrömmen till fullo.


Den obligatoriska 'från balkongen' bilden.


En äkta turistkille, men en hand på räcket och den andra i midjan.


Turistsörjan nådde en av sina höjdpunkter när en tjej kom fram och frågade om hon skulle ta en bild på oss tillsammans. Jag fick såklart panik och försökte låta cool och oberörd och samtidigt tacksam. Men jag lät mest rädd och resultatet blev ännu en halslös bild.


Här vill jag mest säga att Johan Theorins bok Blodläge rekommenderas. Jag har inte läst klart än, men de tre fjärdedelar jag läst är mycket bra.

I början var det ganska underhållande, men efter ett tag började vi undra.. Gör dessa människor inget annat än att ligga vid poolen och äta toast. Hela dagen?

Vi frågade den grekiska personalen som gärna delade med sig av sina åsikter om den här typen av turister. Dom rör sig verkligen aldrig från hotellet, gör någon utflykt och ser något av själva ön, utan dom ligger där i sin stol, från morgon till kväll.

Lunchen = bajs

Vi bestämde oss för att gå ner till havet en sväng, och där var det mycket riktigt i stort sett tomt, vilket ju var bra för oss.

Ensamma


Här satt alla andra. I stekande värme. Hela dagen. Helt galet.

Vi gick tillbaka en stund, satt nån timme och drack vattniga drinkar ur plastmuggar, innan vi fick panik av alla feta, rödbrända kroppar och bestämde oss för att rymma från middagen och åka till en helt annan strand..

Gud, den friheten..


Lyckliga rymmare på riktig restaurang

Väl tillbaka på hotellet hade kvällsunderhållningen börjat. Den bestod av att dra upp folk på scenen, förnedra dem, och snart stod fyra nakna män där och flinade, inför en publik som bestod av allt från små barn till pensionärer.


Vi lämnade snart spektaklet och gick och lade oss för att kunna ligga vid poolen lite dagen efter innan alla stolar var upptagna.

Kl 8.15 hade redan hälften av stolarna handdukar på sig. Förmodligen ditlagda av tyskar som smugit upp runt vargtimmen för att garantera sig en stekplats.


Är man en äkta turist måste man såklart ta sig ett dopp i bakterie/fotsvamp-poolen. Just det Amanda och Jessica, nu ryser ni väl av obehag? Vänta bara tills vi ses nästa gång så ska ni få en rejäl Hepatit-C kram.


Kl 11 var det dags för morgongympa som jag blev inbjuden till av en uttråkad animation-personal, men jag kunde avböja eftersom vi faktiskt skulle checka ut. Tur.


Det är bara att konstatera. Runt 30 år har gått sen Sällskapsresan kom ut, men inte mycket har förändrats.

5 kommentarer:

Potatishäxan sa...

Härlig krönika!!! Det var som jag misstänkte.

Elisabeth sa...

Haben Sie deutsche Kaffee im Hotel?


Eller

Do you have English tea at the hotel?

A sa...

Härligt att se att ni rymde till en riktig restaurang på kvällen och valde havet framför poolen.
Ryser alltid lite när folk på jobbet prisar all-inclusive och hävdar att det är sååå skönt att äta på hotellet hela tiden och "barnen har sååå kul på Bamse-klubben hela dagen". Ryyyys!

Amanda sa...

hej, jag tänkte bara säga att jag hatar er litegrann och var tvungen att blunda när jag scrollade förbi alla dessa bilder igen. :(

Amanda sa...

ps, fast jeeeteeklig bassäng. hehehe.