onsdag 24 november 2010

Cold Turkey

Igår gick jag till läkaren för min cp-hals som aldrig blir bättre, och för er som oroar er kan jag meddela att jag får provsvaren på fredag.

Jag passade även på att berätta om mitt nässpraysberoende, så han skrev genast ut kortisonspray som jag skulle ta en gång om dagen och resten av tiden saltlösning. Alla vanliga nässprayer skulle jag slänga.

Alltså saltlösning. Vad är det för jävla skit? Saltvatten i näsan som svider i några sekunder, klarnar upp i kanske två minuter, sen är man precis lika täppt som vanligt. Fattar inte läkaren att för oss beroende är det inte snor som är problemet, vi behöver avsvällande.

Nu ligger jag här och lider. Jag måste andas med munnen som känns torr som papper. Jag svettas, skakar, hallucinerar. Självklart slängde jag inte inte sprayerna utan dom ligger inom räckhåll. I sju minuter har jag behövt dem, och jag tror inte jag pallar mer. Det är för jobbigt.

 Death by saltwater-overdose

En sista hit bara, en sista. SEN ska jag sluta.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hang in there, you can do it!

/En gång i tiden medberoende [fast jag kom inte med glada tillrop om att sluta utan hade alltid en ny sprayflaska undangömd någonstans för ifall Otrivinet tog slut mitt i natten fick ju inte jag heller någon sömn...]

Potatishäxan sa...

Tips från en avvänjd nässprejsjunkie: bästa knepet är att avgifta en näsborre i taget. Då kan man fortfarande andas. Att sluta tvärt och hålla på med saltlösningsskitet funkar inte. Lycka till!!

Sara sa...

Har just tagit mig en rejäl dos. Annars kan jag inte sova. Det går inte. Fy faan vad du måste ha det jobbigt just nu, jag lider med dig. Jag ska också ta itu med det där. Så snart jag är avgiftad från nikotin och socker. Snart.

A sa...

När jag gick till läkare för mitt nässpraysmissbruk (säkert 10-15 år sedan) så fick jag tipset att varva cortison och vanlig nässpray i början och sen minska på vanliga nässprayen undan för undan.
Man märker efter några dagar med cortison av behovet av vanlig nässpray minskar. Till slut är man FRI! :D
Men jag brukar få återfall efter förkylningar...

A sa...

Håller med om koksaltlösning också. Helt värdelöst! Som att få en kallsup bara.

Jempa sa...

Tack alla för stöd och tips.

Inatt tog jag nässpray i en näsborre, och det räckte faktiskt!

Har även lyckats att bara ta nässpray på kvällen, så är det lugnt sen.

Snart är jag FRI! (iallafall tills jag blir förkyld nästa gång.)

Anonym sa...

Hej!
Jag har varit beroende i c 2år nu! Känner precis som du gjorde.. Å vet inte hur jag ska sluta. Vet att jag måste men det e omöjligt! Undrar bara hur det slutade för dig om du e av med det elr om det e kvar? Snälla berätta hur du gjorde för att sluta?

Jempa sa...

Anonym: Nu var ju det här drygt ett år sen jag skrev, men jag har nog hunnit trilla dit både en och två gånger, och nu kör jag nässpray igen, dock bara kanske två gånger om dagen, men ändå. :)