lördag 13 november 2010

Fan Aftonbladet, ni är inte så dumma ändå.

För några år sedan hade jag en period när jag tre gånger på ganska kort tid vaknade upp mitt i natten och var helt förlamad.

Ena gången berättade jag om nyligen, där två personer lade fram teorin om att jag blivit bortförd av aliens på grund av det jag hörde och såg under förlamningen. Detta trodde jag självklart aldrig, men det var fruktansvärt skrämmade.

Även de två andra gångerna jag vaknade som i ett skruvstäd, hörde springande steg i hallen, såg en svart ruta komma emot mig i rasande fart, och andra saker som gjorde mig så skräckslagen så jag vågade inte sova eller knappt vara ensam.

Jag frågade läkare, ingen hade någon aning. Jag rekommenderades en psykolog med hypnos som inriktning. Hon trodde att fenomenet kanske kunde bero på något trauma i barndomen, men var inte säker, och hypnosen hjälpte inte. Så jag gav upp.Nu var det längesen det hände så jag har inte tänkt på det särskilt mycket, tills igår:

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/somnklubb/article8107580.ab

Så Aftonbladet, jag skrattar ofta åt era överdrifter och småtöntiga artiklar, men den här gången var ni faktiskt till stor hjälp. Tack.

4 kommentarer:

Anonym sa...

well I could have told you that!!

Potatishäxan sa...

Så underbart att det inte var aliens.
Skämt åsido, skönt att få sina upplevelser bekräftade och förklarade!

Jempa sa...

Who could have told me that?? :)

Amanda sa...

jag med! herregud, hur har jag missat det här? alltså dina upplevelser är det för att du inte har velat skrämma mig?

det heter egentligen sömnparalys och är något som jag själv har haft i flera år. skitläskigt. särskilt det där med hallisarna, fyfan!