måndag 29 november 2010

RIP Jempa

Det här är Jempas ande som skriver, ty Jempa har avlidit.

Hon var aldrig särskilt smart, den där tösen, och imorse bestämde hon sig för att promenera de 30 minuterna till jobbet, trots att det var minus elva grader ute.

'Det fixar jag' tänkte hon 'Jag har ju ny vinterjacka, och tumvantar'.

Efter ungefär tio minuter började hon dock känna att det var en riktigt dålig idé. Det rann ur den röda näsan, de tajta jeansen sved mot låren, och tårna hade hon redan tappat känseln i.

Men hon kämpade på. Hon trotsade den isande vinden och de vassa flingorna, pulsade och snorade, och snart var det bara ungefär fem minuter kvar.

Då började hon plötsligt känna sig varm. Så varm så hon nu istället ville ta av sig kläderna. Nånstans i bakhuvudet tyckte hon sig dra till minnes att hon läst nån gång att just innan man fryser ihjäl så känner man sig plötsligt varm, och näckar inför döden. 

Men hon slog bort den tanken. Värmen berodde bara på den nya varma jackan, och det faktum att hon gått på så snabbt för att hålla igång cirkulationen.

Hon ville ju inte komma svettig till jobbet, så hon bestämde sig för att ta av sig jackan bara. Och tröjan, och kanske bara jeansen, och lägga sig och vila en stund. Kyla av sig lite i den inbjudande snödrivan..

Så där hittade dom henne. Nöjt leende i en driva på Norra Stationsgatan, iklädd endast tanttrosor och en Hello Kitty-bh.

Den skammen.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Den skammen skulle vara tllräcklig för att resa sig upp och gå de sista metrarna till jobbet ;)

När du har tinat upp får du pallra dig hit och kolla in världshistoriens första gardiner i ett litet dysfunktionellt hushåll.

Helena sa...

Åh, herregud... jag försökte fnissa lite diskret eftersom barnen sover väldigt lätt - men det slutade med att det slog lock för örat eftersom jag egentligen ville gapskratta.

Amanda sa...

hahahahahahaha!

jag älskar dig, foh evah! trots att du missade underlivsgrejen igår. detta uppvägde faktiskt ditt EPICFAIL.

Jempa sa...

Rookiemom: Ooo, spännande. Men i mitt nedkylda tillstånd kanske det blir för mycket. Jag kanske spricker av chocken.

Helena: Haha, jag är ledsen.. hoppas det släppte ;)

Amanda: Men det var därför jag svarade som jag gjorde! Jag såg underlivet, men hade så himla mycket just då så jag ville bara svara snabbt först och sen läsa i lugn och ro! :D

Potatishäxan sa...

Du är ju bara bäst. Jag sitter och fnissar på en flygplats. Har upplevt nåt liknande i förra veckan då jag cyklade i snömodd och minusgrader i jeans och höstjacka. Huvva!

A sa...

Påminde min om när Ola Skinnarmo berättade om skidturen mot Nordpolen. Synd att det inte gick lika bra för Jempa. R.I.P!

A sa...

"Påminde MIG..." :/

(jag vet att du antagligen förstod det ändå, men jag HATAR att stava fel och sen inte kunna ändra det...)

Jempa sa...

A: Haha, jag vet hur du menar.. ;)

Västgötskan sa...

RIP!
Men -20 gr är väl inget?? :-O ;-)

Västgötskan sa...

-11 menar jag. Vi hade -20 här hemma. *brrrr*

Potatishäxan sa...

Tar en öl med mig själv ikväll. Helt ok sällskap. Laftonbladet vilket är emot mina principer men har man fått en så får den väl läsas. Ska äta hamburgare i hotellbaren och ser ut som en handelsresande i nått.