torsdag 4 november 2010

Husligt

Varje gång jag åker till Örebro sitter jag på tåget med något drömskt i blicken.

Jag åker förbi en massa sånadär gulliga villaområden där i min fantasi solen alltid skiner och alla alltid är lyckliga.

Jag börjar fundera på om man kanske skulle köpa hus nån timme utanför Stockholm, för typ 1,5 miljoner eller nåt annat nästan gratis.

Så skulle jag göra en deal med mitt jobb att jag får räkna restiden som arbetstid, kan sitta med min laptop på tåget och behöver inte komma hem typ klockan åtta på kvällen.

Jag ser framför mig en altan där vi dricker kaffe medan Lia hoppar lyckligt på studsmattan i den välskötta trädgården.

 Ok jag fick inte riktigt till en bra bild på ett sånt där mysigt område, men min drömska min går väl inte att ta miste på?

Men sanningen skulle nog vara en annan.

Vem skulle jag till exempel dricka kaffe med? Ingen skulle hälsa på mig sådär långt ute, och Simon skulle vara upptagen med sin affär med en uttråkad grannfru, och snart skulle jag sitta där på ena sidan av Robert Aschberg och bråka om tomtgränser och faderskapstest.

Sen skulle jag ju isåfall inte bo granne med Skandinaviens Största Köpcentrum!!!


Så jag släpper dom där fantasierna, och ska istället försöka fundera ut någon sätt att tjäna mer pengar, eftersom jag kommer behöva det nu när jag snart kommer bo granna med Skandinaviens Största Köpcentrum!!


Ok nu ska jag sluta.

4 kommentarer:

Jessica sa...

Men alltså SKIT i ditt köpcentrum nu och flytta ut på landet. Jag kan vara din granne/kaffedrickare. Jag lovar att hålla alla grannfruar på mattan, plus att du får låna min man som resesällskap på tåget.

Ok nu ska jag sluta. :)

Hur mår Lias ögon?

Potatishäxan sa...

Hi hi själv drömmer jag om hur det skulle vara att bo i stan och bara kila ner för trapporna, spana in folk och fönstershoppa. Ha nära till allt och rasta hunden i city. Fast sen inser jag att jag inte skulle klara mig utan kaffet på altanen på sommaren och det att barnen trots sin ringa ålder kan gå ut själva och hänga på lekan. Johanna kan gå till skolan själv om det krisar. Öppna vidder. Gillar. I alla fall just nu. Om tio år kanske vi dumpar Hålan och drar till stan. Man ska aldrig säga aldrig!

Anonym sa...

Du kan ju ta Lila huset på prärien-tween-kortet och skicka till Jay Leno och hoppas att han går med på ett fett retroaktivt underhåll...

Jempa sa...

Jessica; Ooo, intressant plan.

Potatishäxan; Vi ska sälja vår lägenhet om ett år. Kom och köp! Ett byte kanske ;)

Rookie: Ännu en bra plan. Snart är jag rik.