onsdag 15 december 2010

Att ta en för laget

Igår var det ju som sagt julbord med ett av våra samarbetspartners, ett litet företag som ägs av två ständigt festsugna herrar från Lidingö.

Detta var även en speciell kväll för mig och konsulten, vi firade nämligen lite av ett jubileum, då det var för precis ett år sen, på julbord med samma företag, som den klassiska ond-kalkon/reptilbilden togs..


Denna bild ledde ju som bekant till månader av skratt och gliringar som alla på kontoret har funnit mycket lustiga. Osäkert om konsulten själv har uppskattat detta lika mycket som vi, men vafan, lite får man ju tåla.

Dagen till ära försökte vi göra en ny version av den klassiska bilden, men det här var den enda växten tillgänglig. Jag vet inte, det är liksom inte lika roligt..

Så fortsatte vi alltså äta. Den gravida Cassandra var mycket nöjd med julbordsutbudet.

Den där gula drycken är alltså snaps. Kolla storleken och döm sen inte min tisdagsfylla alltför hårt.

När vi kommit i land igen avvek några stycken, men konsulten och jag kände att vi borde bonda ännu mer med de festsugna herrarna, knyta an liksom och ännu mer förbättra relationen företagen emellan, och gick med på att följa med till o-baren, där musiken dunkade och vinet bara fylldes på utan att man märkte det.

Jag har ingen aning om när och hur denna bild togs, men jag ser ju ut att ha roligt iallafall.

Plötsligt kom Idol-Olle in, förvånandsvärt mer attraktiv än på tv, och i mitt tillstånd var jag nära att be att få ta en bild med oss två, för att göra iallafall några avundsjuka. Men som tur var avböjde jag mitt eget förslag och försökte ta en smygbild istället. Det gick sådär.

Kolla, därbakom står han och ser lite svår ut.

Så, timmarna gick och allt fullare blev vi. Konsulten kom igång ordentligt och underhöll bordet med halsbrytande party-tricks.


Själv har jag ett suddigt minne som känns kusligt äkta, att jag stod och tjatade på bartendern att han skulle fixa en körsbärspinne, då jag ville visa mitt knyta-pinnen-med-bara-munnen trick, och han kollade på mig som om jag vore en idiot, så då provade jag istället med en tjock tråd från konsultens halsduk med misslyckat resultat. 

Men det hände nog aldrig.


På nåt sätt, jag tror det var taxi, tog vi oss sen hem och jag föll i en djup, drömlös sömn.
När klockan sen ringde ett par timmar senare klev jag upp och hade tillfälligt glömt hela gårdagkvällen. Mitt inbrakande i väggen med tillhörande familjeväckning en milisekund senare fick dock fart på minnet, och utan att gå in på detaljer kan jag avslöja att det varit en tung dag på jobbet. Tung och lång.


Men vi bondade fint iallafall.

5 kommentarer:

Potatishäxan sa...

Låter som en grym kväll. Lite som min i fredags och mitt dummaste minne är nog att jag tjatat om att jag en hemskt gammal. Typ hela tiden.

Anonym sa...

Oki, vi har jobbjulfest ikväll...

Anonym sa...

Oki, vi har jobbjulfest ikväll...

Anonym sa...

Mot all förmodan är jag inte så exalterad att jag måste upprepa mig [fast sånt kan ju ändras med promillehalt].

/Kommer på att det är jag som är konsulten på mitt jobb... [!]

Jempa sa...

Potatishäxan: Åneej, det där är också skitjobbigt. När man tjatat om nåt!

Rookiemom: Men du behandlas väl inte som vår konsult hoppas jag? :)