måndag 13 december 2010

Helgen, lite såhär efteråt.

Efter två bildlösa inlägg kommer såklart en riktig fotofest för att beskriva helgen som gått..

Jag bestämde mig för att strunta i mitt hostande och rosslande, och bjöd över två modiga icke-bacillrädda vänner för Idol-finalkväll. Det var en baktanke med detta också. Linas Matkasse har nämligen en vegetarisk rätt i varje kasse, och sånt håller inte jag på med. Alltså bjöd jag in en vegan, som glatt hackade upp alla ingridienter och åt med god aptit.
Vad är den här grejen med veganer och att det är synd om djur liksom? Kött växer ju på träd och vissa buskar, det vet ju alla. Tralalalaaa..


På lördagen drog vi till Gävle för en tidig julafton med min familj eftersom vi drar till Holland den riktiga julafton. Så då fortsatte såklart det neverending ätandet.

Julklappsöppning

En av favvo-grejerna. En slags målarduk med vattenpennor som.. Äh jag kan inte förklara. Kom förbi på lekdejt vettja.


Men Lias stora favorit är ju alltid iPad;en vilket ju är helt ok, även om hon ibland hittar lite olämpliga appar..


 Här kommer vårt bidrag till Algas sällskapsspelbildstävling 'Happy family playing games together', hoppas vi vinner.

När man vaknar till soluppgångar som dessa känns vintern ganska ok ändå.


Pappa plockade fram min gamla snowracer och jag blev så till mig så jag körde tvärsvängar med Lia så hon skulle trilla av, sådär som man tyckte var skitkul när man själv var liten. Här har Simon fångat henne mitt i kurvan, strax innan vältningen.

Det föll dock inte fröken i smaken. Här har hon grinat klart och vi åker fint, rakt fram.

Söndag eftermiddag drog vi till Gävles lekland som visade sig vara riktigt bra. Det blev även en intressant upplevelse att se alla föräldrar som hängde därinne, flera av dom bekanta från min ungdomstid i Gävle. Sist vi sågs var det med en drink i handen på dansgolvet, och nu hängde vi över vadderade räcken, övervakandes våra snoriga barn. Det var fint, och lite märkligt.

Helgen avslutades med lite kattmatning med efterföljande katt-terrorisering hos syrran, innan vi åkte hem igen.


Nu hostar jag bara lite och jobbar på. Det är julbord, Doroteatripp och julfest på schemat den här veckan, så bakterien kan lika gärna lägga ner, jag skiter i den iallafall.

3 kommentarer:

Jenny sa...

Nu förvirrar ni väl ändå ungen som firat jul r e d a n?! Viggo är också förstörd, för han bubblar på om att Sinterklaas sprutar vatten på morfar och att man får tårta på julafton. Inget av detta är sant, skulle jag tro.

Shit, vad ni är lika, din syrra och du!

Anonym sa...

Vem var det som fick vattenpennorna?

Förresten tycker jag det är lite fusk att ta familjebild innan man ens har börjat spela [korten ligger ju helt orörda!] Då är det väl ingen konst att se glad och förväntansfull ut :P

Jempa sa...

Jenny: Jag är nog mer förvirrad än henne.. Förstår inte varför det är en massa julklappstips till höger och vänster. Julen är ju över nu.

Aisha: Det var faktiskt Lia, men jag hjälpte till. Och det där spelet är bara en hög kort, det är del 2 på det där sjung-spelet vi körde på nyår.