tisdag 7 december 2010

Big in Japan

Idag hade vi en slags slutet-på-året kickoff med vår avdelning, och jag skulle äntligen få testa Yasuragi på Hasseludden.

Liten promenad i vintervackerheten mot Spat. Konsulten frågar här vilket finger han håller upp. Fortfarande sur efter det där som hände i höstas.

Jäklar vad fint det var. Först lite jobbsnack såklart, men sen var det bad-dags, tvagning närmare bestämt. Då fick man sitta på en träpall och hälla vatten över sig med en trähink och jag kände mig som en primitiv stenålderskvinna.

När jag ledsnade på att tvaga mig satte jag mig i den tomma torrbastun en stund, trots att jag har väldigt svårt för dessa tortyrrum. Jag försökte stånkande och frustande slappna av i hettan och kände mig nu istället som en medelålders finsk herre.  
Efter en stund blev jag så medryckt av detta så jag hällde en skopa vatten över stenarna som en äkta bastare så det ångade och fräste utav bara helvete. Då blev jag rädd och gick ut.

Istället hängde jag på de andra till mer ofarliga aktiviteter som att simma i poolen, sitta i färgigångad bastu och hänga i varma utomhuskällor.

Tur att jag alltid är redo att posa, ful lånebaddräkt till trots.

Chilling och Japansk öl-drickning

 Konsulten bar verkligen upp den obligatoriska Yasuragi-rocken som sig bör. Manligt och lite tufft.
 
När vi badat och relaxat klart var det dags för middag som gjordes på stekplatta på samma bord vi satt kring, och vi insåg att det är få grejer man göra i livet som inte finns med i ett Vänner-avsnitt..
När det blev dags för flambering blev konsulten märkbart skärrad vilket jag glatt påtalade och fotograferade. (Ja jag vet.. men jag har inte mobbat honom på så länge. Och han vet ju inte att jag blev rädd i bastun.)
Sen var det dags för lite matfotande igen..
Även den fantastiska efterrätten behövde förevigas.


Meneee, hoppas att ni har haft en fin dag också!

3 kommentarer:

Västgötskan sa...

Torrbastu är ju det bästa! :-)

Potatishäxan sa...

Så grymt skönt och gott det låter!!!

Anonym sa...

Du kan få hur stor haka/hals som helst, jag är fortfarande avis.

/HonsomaldrigvaritpåYasuragi.Någonsin.