onsdag 30 mars 2011

Mmmm... Trots..


Ser ni den där svartrosa pricken som jag pekar en röd pil på?


Det är min dotter.

Hon har en ny skitkul lek nu som hon kör varje gång vi går hem från dagis. Den går ut på att hon stannar och vägrar följa med mig. Om jag försöker dra med henne så vrålar hon som om jag höll på att ta livet av henne och slänger sig i närmsta vattenpöl.

Så det enda jag kan göra är att låtsas som att jag tänker gå iväg ensam, och jag får bara en reaktion så fort jag inte syns längre.

Så jag står och trycker bakom ett hörn i några sekunder, och under dessa sekunder när jag inte ser henne hinner jag ha fruktansvärda fantasier om att en pitbull kommer och attackerar henne eller nån galning kidnappar henne, sen kommer hon springande och allt är ok.

Men det här håller inte, jag blir alldeles sinnessvag av det där spelet och måste komma på någon annan lösning. Men vad? Jag kan ju inte locka med godsaker som att hon vore en hund. Muta med lek, mat eller roliga tv-program hemma funkar inte heller.

Hjälp nu, detta dagliga eftermiddagsdrama tar kål på mig.
 

7 kommentarer:

Västgötskan sa...

Äldsta sonen blev tvångsBUREN till dagis en gång. Inte poppis. Då skrek han också som en stucken gris, men jag var så arg att jag inte brydde mig om folk glodde... Ha ha! :-D

Sabine sa...

Lek kull, kör springtävling eller annars bär med henne trots skrik. Röstar jag för. Lycka till!
Kram

Jessica sa...

Min röst: Vänta ut henne. Stå still och surfa på telefonen tills hon ger upp och vill gå.

Men jag tror inte du hade gått runt hörnet om du trodde att det var farligt på riktigt, så det här kanske är ditt och Lias sätt att träna treårsfrigörelse :)

A sa...

Hot, mutor, smicker, tävlingar, vädjan, tårar, ilska. Det finns nog inget universalmedel mot trots. "Allt" (förutom barnaga då) är tillåtet. :)
Bäst har nog "men-då-går-jag-så-blir-du-helt-ENSAM-kvar-här"-hoten funkat.

Jempa sa...

Vill gärna undvika bärandet denna årstid eftersom hennes overall alltid är blöt och smutsig. Har testat med hot, mutor, springtävling och allt. Hon säger bara 'nää!' och står kvar.

Så jag tror Jessica blir vinnaren! Att stå inom synhåll men syssla med annat så hon ledsnar, det ska jag testa. Tack!

JohaN sa...

Har du frågat varför hon vill göra så? Hon kanske har en bra förklaring, om du bara lyssnar?!
För övrigt så kör jag med: "Ok, då får du klara dig själv".

Jempa sa...

JohaN: Jag har försökt, men allt jag säger möts med ett 'NÄ!!'

:)