fredag 25 mars 2011

Själlös


I helgen är det dags för Tradera att visa upp sig på Antikmässan i Kista, och då det började redan idag drog vi dit några stycken från kontoret för att dela ut gratisprylar och berätta hur förträffliga vi är.

 
 Note to self: Sluta tugga på tuggummit när någon tar kort.

Och jäklar vad där var grejer. Gamla grejer. Varenda bås såg ut som min farmors lägenhet och fullkomligt svämmade över av prydnadssaker i porslin, gamla lampor, dammiga vaser och slitna köksredsskap.

Överallt låg inredningstidningar som berättar om att ens hem måste ha en själ, ha en personlig stil och vara som en varm famn.

Då får jag lite panik.

Jag har verkligen ingen personlig stil, utan mitt hem är en orgie i vitt och ek, Ikea och Mio, plana ytor och jag tror inte jag har en pryl framme som inte fyller något syfte. 

Skulle jag alltså komma dragandes med ett porslinsrådjur eller liknande, skulle det se helt galet ut, och jag skulle behöva ändra om hela lägenheten för att passa den.

Mina fina vänner och kollegor Emil och Sara blev dock eld och lågor. Dom tog oooade och aahade över de gamla klenoderna och diskuterade var de skulle placeras i deras coola och personliga hem.
Sara fastnade till slut för en fin golvlampa som skulle bli fett mobbad av mina tråkmoderna möbler så fort dom lämnades ensamma.


Jag lommade mest efter och försökte att inte se alltför bortkommen ut..

 Det lyckades sådär. Till och med lunchen kändes antik, and not in a good way.

Ett tag trodde jag att mitt enda fynd på Antikmässan skulle bli en påse mjuka kolor.


60 kronor för denna pyttepåse, men jäklar så goda dom var.


Men sen lossnade det och jag hittade en docksäng från 40-talet till Lia, samt en sån där visp som jag inte har en aning om vad jag ska göra med, men som fick mig att tänka på min barndoms somrar och vispgrädde.Visar stolt upp mina fynd.
 

Nöjda men utmattade på väg hem. Det är tröttsamt att leta prylar, promota sitt företag och äta kolor på en och samma gång.


Så efter lite skrubbande och tvättande, slutade kvällen med att Lias mini-rum fick ännu lite mindre golvyta. Men mycket mera själ.

4 kommentarer:

Sabine sa...

Tack för det här inlägget!
Jag har haft lite ångest på senaste för att vi har så mycket grejer.
Nu har jag ändrat inställning och tycker att vår lägenhet har en fet själ!

Amanda sa...

Alltså. När jag ser dig och Sara vara sådär söta och fina och fyndande tillsammans får jag helt akut krupplängtan efter er, efter Tradera, efter secondhandfyndning men trots allt efter ER! LYLLOS JÄVLA MIG som har er! åh! griiiiiin! <3

mvh /tjejen med hormonproblem och en lägenhet fylld av så mycket själ att det börjar bli lite crowded och personlighetsklyvt här hemma.

Västgötskan sa...

Samma här! Några enstaka prydnadsgrejer finns väl i huset, men de ser aningens mal-placerade ut också... :-P

Nej, våga all in med IKEA! ;-)

Jempa sa...

Sabine: Glad to help ;)

Amanda: Nu blev det grinvarning här också. Hoppas, hoppas, hoppas (på du vet vad..)

Västgötskan: Skönt att inte vara ensam.. ;)