tisdag 2 augusti 2011

Fail.


Men fan. Jag hade ju förväntat mig att Simon och Lia skulle komma hem idag på dagen, men nu visar det sig att det inte blir förrän inatt.

Så då får jag roa mig med att lägga upp bilder på märkliga saker man kan hitta i Simons gamla pojkrum, eftersom vi bor där halva somrarna och det rummet har den bästa luftkonditioneringen, så jag hänger där en del när det är som varmast och jag behöven en paus från alla i huset.

Och jag är ju inte sån så jag inte delar med mig.


För att dölja några illa planerade betongglasmönster i väggen (som säkert verkade coolt för en 15-årig kille som fick bestämma hur han ville ha det när huset byggdes, men nu mest fungerar som ljusinsläpp tidiga mornar) så har där hängts en värlskarta, där han markerat alla länder vi har besökt, och då jag är sämst av typ alla på geografi brukar jag stå och spana ibland, och en sak fascinerar mig..


Kolla här. Europa. Asmånga länder, öar, sjöar. Allt.


Och här har vi Nordamerika. Fullt av stater, städer och kuster.

Även sydamerika är fullklottrat med berg, vattendrag, djungler och länder såklart.


 Så kommer Grönland. Vi anar några städer vid de södra kustdelarna, men sen är det bara ett stort jäkla ingening. Verkligen ingenting. Sånt där får mig att rysa.

Något annat som får mig att rysa är det där gubbhuvudet uppe till vänster. Simon köpte det i Alaska innan jag klev på båten och fick lite stil på honom.
Jag har frågat nån gång hur det gick till. Gick han in i nån turistshop, såg den där skäggiga Samen med pälsluva och tänkte att 'Den där måste jag ha. Den där tänker jag betala pengar för.'
Han måste ha varit tillfälligt sinnessvag.
Under en bild från den där nyårsafton när vi blev ihop, hade lämnat finfesten med passagerarna och gått ner till 'a real party' under däck, precis som Jack och Rose, minus konstig balettuppvisning.


Har man tur hittar man ibland en unge bakom gardinen.
Det är Lia som valt just det stället att gå nr 2 i blöjan - eftersom hon fortfarande pottvägrar den biten - på. 
Hon gillar väl utsikten.


 Blir jag arg på Simon brukar jag kolla på den här bilden en stund så går det över. Jag kan aldrig vara sur för länge på en sparkande glytt i karatedräkt.Här har vi en riktig klenod.
Simon bodde ju faktiskt i Sverige en vinter, nåt år innan han träffade mig.
Han lärde nämligen känna en svensk alkis när han jobbade i en bar på nåt hotell, som han hjälpte hem några gånger då det blivit lite för mycket.
Alkisen blev så tacksam så han bjöd Simon och hans kompis att komma och bo i hans - förvånandsvärt fina och stora - lägenhet på Kungsholmen över en vinter när det ändå är tvärdött på Korfu, och försöka jobba lite där.
De hade inte en tanke på att jobba, men visste att Sverige var fullt av snygga tjejer, så de åkte glatt dit och stod ut med att alkisen brukade hoppa upp på bordet och strippdansa till 'Hooked on a feeling', eftersom dom ändå hade tak över huvudet.
Den här trofén fick alltså Simon av alkisen och hans alkiskompisar från nåt ställe som hette Castle Pub, eftersom han vågade äta surströmming.


Så då vet ni.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så kul! Från Taekwondo till Grönland.

bitesized sa...

Ni var sjukt snygga på bilden, men en sak som skrämmer mig lite är att du har överarmar som en karl, och definitivt större än Simon:)..

Fast det är kanske bara vinkeln och ljuset som lurar mig.. ..men jag ska börja bli extra snäll mot dig från och med nu!

Jempa sa...

YKW: Japp, det där rummet är en riktig resa. ;)

Bitesized: När jag var massör hade jag jättearmar och var så musklig och maskulin så det gick rykten på båten att jag var lesbisk. :D