måndag 15 augusti 2011

När det ska börjas i tid.


Idag var en stor dag. Nämligen dagen då Lia skulle få gå sin livs första kampsportslektion.

Simon var 6 år när han började, och då vi ju vill att hon ska vara dubbelt så bra som honom så får hon börja dubbelt så tidigt.. (ja jag gick obs-matte, vaddårå?)


Det vore väl dock synd att säga att hon var lika entusiastisk som sina föräldrar, då hon vägrade röra sig en meter utan att hålla en av oss i handen, och klagade på att instruktören skrek.

DLGB (känd från Rookie mom-bloggen) var också där, och precis som jag befarade så var nivåerna lika som när jag själv tränade kampsport med hennes mamma, och inte till min och Lias fördel kan jag avslöja. 
Men vi får skylla på två års åldersskillnad i båda fallen.


 Bugningsträning.


Men mot slutet tinade hon upp lite så vi investerade i dräkt och bestämde att hon får fortsätta hela terminen iallafall. 

Väl hemma blev hon sen riktigt pepp (ivrigt påhejad av kampsportspappan) och trots ett lätt slag-missförstånd så ser hon rätt vass ut..6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag dör näpenhetsdöden på gi-Lia!!!

Här hemmma hjälpte varken hot eller mutor för att få på den igen.

Däremot förevisade hon frivilligt att hon kunde hoppa och klappa händerna samtidigt #FAIL [jamenar hur mma är det på en skala]

Västgötskan sa...

Ha ha! När hon slår sig själv i huvudet i början är ju rätt...eh...roligt (?) :-D

Elisabeth sa...

Starta videon, pausa, tryck play igen och tryck ner 3an (på tangentbordet)

ok funkar ju med alla andra siffror (1-9) men 3an var lite roligare tycker jag. Samma grej funkar på Toutube-videor.

A sa...

Vilken snärt hon har i slagen!
Har frågat Sonen lite smått om han inte vill prova på något typ innebandy, "barngympa"...Han är inte speciellt intresserad, och jag tror det skulle bli samma här (inte gå en meter från mamma/pappa) om han inte hade någon kompis med sig.

Jempa sa...

Elisabeth: Jag fattar inte..

A: Ingen idé att fråga, vi tog dit henne bara så får vi hoppas att hon vänjer sig.

Elisabeth sa...

ok, antar att videon inte hoppa för dig då. men när man kollar på en video på youtube och trycker ner nån siffra på tangentbordet, och så skippar videon fram till ett ställe på videon, och om man trycker om och om igen så kan det bli kul...ibland.
(man ska alltså trycka play, pausa, och sen play igen och då funkar det)