fredag 4 november 2011

Två uppdateringar.


1. Tanden.

Den jäkeln sitter kvar och verkar ha förankrat sig lite igen. Nästan så jag är lite besviken. Jag är less på att inte kunna äta Riesen-kolor. Kanske ska man bara ta tjuren vid hornen, gå till tandläkaren och dra ut dom. Under extradjup narkos isåfall.


2. Hypnosen.

Ni kommer ihåg att hon skulle göra en sk traumarensning genom att få mig att minnas saker från den där misshandeln som jag har förträngt. 
Jag var ganska nervös eftersom jag inte visste hur det skulle påverka mig, och filmskadad som jag är såg jag framför mig hur jag skulle sitta där och skaka och grina i stolen, men hon försäkrade att hon inte skulle låta mitt undermedvetna ta fram mer minnen än vad jag klarar av, och under själva hypnosen hände inget speciellt utan det flimrade förbi minnesbilder från alla möjliga händelser genom livet.

Jag gick dock därifrån helt skakig men ändå med den befriande känslan av att ha överlevt något hemskt. 

Och de senaste dagarna har det faktiskt poppat upp lite nya minnen, varav det viktigaste för mig är att jag har insett att jag var inte så passiv som jag har gått omkring och trott.
Jag har nämligen varit övertygad om att jag bara stod vid sidan av och skrek som en riktig tjej, men det gjorde jag faktiskt inte. Misshandlaren som slog mig gjorde det inte för att jag lyckades få tag i hans jacka en gång, han slog för att han var less och ville bli av med mig.

Det känns bra.

1 kommentar:

Potatishäxan sa...

Skönt när man punkterar felaktiga föreställningar om sig själv. Who's awesome? You're awesome!

Lite som när jag ibland inser att jag inte är fet och ful utan högst normal.

Kanske inte helt jämförbart men ändå.