söndag 6 februari 2011

Avslappnad


Nu är jag färdig med debatterande för det här året.

Vissa förstod, andra inte, vissa höll med, andra inte, men skitsamma. Nu lämnar jag ämnet och går tillbaka till att vara ytlig och oengagerad.

Mina famous last words om detta blir att visst tycker jag det är skit att män på vissa ställen har högre lön än kvinnor. Det är helt vansinnigt till och med. 

Men så länge våldtagna kvinnor stenas till döds, barn misshandlas, isar smälter och djur utrotas runtom i världen, så kommer ingen kunna övertala mig att könsroller i sverige är ett så pass allvarligt problem så jag ska ödsla någon energi på att oroa mig över det också.

Men som sagt, till er som anser det, som orkar och faktiskt försöker göra något, kudos! 


Allt jag menade är att det borde vara en mer avslappnad syn på hela genusgrejen, så kanske vi skulle få ett mer avslappnat samhälle utan en massa onödiga konflikter. 

En fin vän frågade om det bara inte hade med min konflikträdsla att göra, och det kanske hon har rätt i.. Men då konflikter förstör vänskaper, orsakar skilsmässor och startar världskrig, ser jag inget fel i att vara konflikträdd.(Tid för reflektion, och tänka att: Fan, den där Jempa alltså. Hon är inte the sharpest tool in the shed, men ibland har hon en poäng..) 


Har alla tänkt så nu? Bra. Då glömmer vi det här och går vidare tycker jag. 


Igår var jag ute och drack vin med min fina vän Rookiemom aka Sandra Oh aka McFanny, från Greys Anatomy.. (Alltså för att dom andra kallas McDreamy och sådär. Och hon brukade iallafall förut när jag fortfarande kollade på serien, gå och ställa sig på en jättefläkt när hon behövde rensa tankarna. Fläkt = fan på engelska. McFanny.. haha, jag är rolig jag.)
Det blev en lite för trevlig kväll, och jag vaknade upp med sprängande huvudvärk och ännu värre var att jag skulle jobba hemifrån några timmar.


Simon drog då barmhärtigt nog med sig Lia till Eriksdalsbadet tillsammans med några andra, så fick jag möta upp dom på fika lite senare.


Barnen måste ha känt på sig att jag var lite deppig för att jag missat en massa fina fototillfällen, så dom bjöd på ett riktigt Kodak-moment.
Nu lite ufc med en massa våld och blod som jag älskar att kolla på. Trots att jag hade klänning som barn. Nej nu drygar jag mig bara, jag ska lägga av. Hejdå.
 
 

1 kommentar:

Elisabeth sa...

Jag trodde McFanny skulle vara nåt om rumpan.hahaha