onsdag 16 februari 2011

VAK (Vård Av Konstnär)


Jag känner att jag ligger efter tidsmässigt med bloggandet, och då jag inte gillar att skriva om gårdagen såhär sent på kvällen, ska jag nu se till att dra igenom veckan hittills och komma ikapp.

I måndags kväll hade jag utvecklingssamtal för Lia på dagis, där läraren glatt berättade om hur kreativ Lia är hela tiden.


Jaså? Sa jag förvånat, då hon trots att vi lockar med pennor, lera och pärlor hemma bara får ut några minuters intresse av det innan hon vill kolla på tivän!


Läraren trodde det berodde på gruppdynamiken, och att hon kanske är för trött efter dagis för att orka fortsätta med sitt skapande, men bedyrade att hon på dagis ritar hela tiden, kan sjunga en massa sånger, gör armband och är den enda av de yngre i gruppen som får använda sax utan övervakning.


Så igår när hon var för förkyld för att gå dit, tänkte jag sätta hennes konstnärlighet på prov därhemma.


Och visst fan kunde hon hantera en sax...

 ..jag sprang även och köpte lite halsbandspärlor...
..och snart hade vi värsta designerarmbandet i vår ägo..


Även hennes sångkunskaper testades: (och eftersom jag vet att ni kommer undra, nej jag är inte en skolad sångerska, jag låter sådär bra av mig själv, men det är ingenting jag vill prata om.)

Men det viktigaste av allt har iallafall jag lärt henne. Alla måste nämligen kunna namnen på hela Barba-familjen.


På kvällen var det dags för fjärde polelektionen, så nu är vi halvvägs in i kursen och jag sexade som vanligt loss som en brunstig buffel.
Idag var jag i Dorotea, och då planet var försenat hann jag bara vara där i två timmar innan det var dags att flyga hem igen.


På vägen dit, drickandes Nextjet-kaffe. Mitt favvokaffe i hela världen och fotograferandes mig själv eftersom jag glömde min bok och hade tråkigt.


På vägen hem reflekterades flygplansvingen av månens sken, och jag fann detta mycket romantiskt. Sen somnade jag med öppen mun.
Så för att knyta ihop säcken så var det idag ett reportage om mig och mina sajter i Arbetarbladet (en Gävle-morgontidning, och nej jag har inte gjort en Anna Book och ringt dom och bett dom skriva om mig.)
Jag har inte sett det själv men enligt mamma så fick jag en och en halv sida medan September bara fick en, så om ni delar upp de bloggar ni följer i kategorier kan ni ju placera mig under 'kändisbloggar' nu.


(Jag gör ingen smiley men ni kan ju tänka er en, annars blir det för jobbigt.)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tur för L att pärlorna var ihåliga...

:)

Jempa sa...

Note to self: Korrläs innan publicering ;)

Västgötskan sa...

Wooohow, en kändis alltså..?! Du måste skicka en autograf till mig nu innan du blir för högfärdig! ;-)

(Och ja, jag lägger ofta till smile-gubbar)! :-D

Jessica sa...

Så ledsen att jag aldrig fått chansen att hänga mer med ditt konstnärsbarn. Det kan ju vara trevligt att umgås med en tidningskändis, men konstnärer kommer alltid att trumfa kändisar på min impad-skala. Plus att jag gillar armband. Hälsa Lia det.
:)

Jempa sa...

Jessica: En lekdejt måste ordnas nån gång :)

Amanda sa...

och du BERÄTTAR inte det här??? är det ett test för att se hur ofta jag läser dig blogg? bu isf. olle har vägrat sova utan mig brevid sig två kvällar i rad. ingen fritid här inte.

men SKIT SAMMA! visa mig artikeln NU!