onsdag 9 februari 2011

Den misären


Jag berättade ju att jag hade lite för trevligt i lördags.

Så trevligt att jag välte ut vår tandborstmugg i porslin när jag skulle gå och lägga mig. Det var surt både för att jag nu måste köpa en ny, samt att jag var tvungen att plocka skärvor från badrumsgolvet mitt i natten istället för att gå och lägga mig som jag så innerligt längtade efter.

Och jag kunde ju inte direkt dra fram dammsugaren när de andra sov, så jag kravlade omkring på alla fyra och samlade upp varenda liten skärva, och torkade halva golvet med våtservetter för att riktigt försäkra mig om att allt var borta.

Idag var första gången jag hade anledning att göra ett besök under badkaret sen mugg-olyckan.


Det verkar alltså som att både omdömet och förmågan att räkna ut hur många bitar som går till en tandborstmugg försvinner på fyllan. Bara så ni vet.


Sen fick jag reda på att det nu går löss på dagis. LÖSS!

Jag har hört talas om detta äckliga fenomen, och har förstått att det är ganska vanligt och även kan spridas till vuxna, så det blev till att köpa luskam på apoteket och syna varje milimeter av Lias hårbotten. Jag upptäckte ingenting, men det har fantomkliat i min hårbotten hela kvällen.

När hon satt och tvagade sig i badkaret tänkte jag slappna av lite i soffan, men stördes av att ena foten kändes kallare än den andra.
Nån som vet något bra fattighus/rehab i stan? 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,

Löss är verkligen jobbigt, men om ni nu skulle få det så vill jag tipsa om Antilice. Det är en helt ny luskur och bara en behandling räcker för att lössen ska försvinna. Dem rekommenderar det på Apoteket och det funkar perfekt.

Hälsningar
Daniela

Västgötskan sa...

Känner igen det där. Det gick (går?) löss på äldsta sonens skola för ett tag sen. Det kliar ju något djävul-lusiskt (haha!) i håret HELA tiden... "Placebo" har fått en helt ny innebörd!

Jempa sa...

Daniela: Tack för tipset, nu är jag lugnare :)

Västergötskan: Jamen eller hur, jag behöver bara tänka på dom äckliga kräken så får jag akutklåda och vill raka av mig håret.

Potatishäxan sa...

1. Jag har haft löss som barn många gånger, äckligt men inget som satt sig som ett trauma.
2. Vi har haft löss på dagis varje år sen Johanna började 2004 och aldrig fått det. (fast nu får vi väl det eftersom jag skryter så)

Så vad jag ville säga var: ta det lugnt! =))))