tisdag 15 februari 2011

Eriksbajsbadet


I helgen när vi bodde på hotell, drog vi en sväng till Eriksdalsbadet för att roa Lia lite.

Jag har inte varit på badhus på evigheter, och när jag gick barfota genom den fotsvettsstinkande simhallen mot äventyrsbadet, liksom i slalom för att undvika att kliva på hårstråna som bildat små klumpar på det blöta golvet, mindes jag varför.

Men Lia hade roligt, eftersom hennes idé av äventyrsbad är att sitta tryggt i min famn och stå i en timme i den delen av poolen där det bubblar lite lätt.

Så om jag bortsåg från att mina axlar snart började värka av allt hållande, att jag fick vrida och vända på mig för att skydda Lia från allt vatten som tonåringarna helt utan hänsyn skvätte omkring sig, det faktum att vattnet var så kallt så vi snart hade blåa läppar, och att när vi äntligen vågade oss in i grottan, fick vi vända om eftersom samma tonåringar nu använde det som hångelrum, så var det ett jättelyckat besök.

Jajustja, Lia blev så förkyld av det kalla vattnet också så idag är jag tvungen att vabba.

Bu för badhus.

3 kommentarer:

Amanda sa...

tack. TACK! nu slipper jag ha dåligt samvete för att aldrig kunna skapa badhusminnen tillsammans med Olle, någonting jag hatat mig själv lite för eftersom att badhus was the shizney back in the days.

till den där gången då jag fick en tampong i ögat på äventyrsbadet. och den där gången då en unge bajsade ner hela bassängen och duschen. eller den gången jag fick låååångt könshår mellan fingrarna när jag simmade, eller alla gånger man sett fullvuxna män kasta snorlobbor i bassängen. alltså FYFAN vad vidrigt med badhus!

Potatishäxan sa...

Åh nej jag som trodde att jag hade en klon! Nu är allt förstört - jag gillar ju att bada med barnen! Fast bara i ett nyligen renoverat badhus 4 mil härifrån där det finns en varmvattenbassäng... =)

Jempa sa...

Amanda: Tampong i ögat. Jag dör.

Potatishäxan: Oroa dig inte, vi är klonade. Detta misslyckande var bara en kombination av för litet barn och värdelöst badhus. Och hormonstinna tonåringar.