söndag 5 juni 2011

Långhelgen, so far.


Jamen då kör vi då. Det som hunnits med är att syrran med familj kom på besök och vi inledde med picknick bakom huset..

..med lite gungning, som såklart ledde mersmak för mer avancerade grejer..


..så vi styrde stegen mot mitt nya stamställe, Grönan.

..vilket ju var en succe som vanligt..


..och jag hade inget annat val än att inse att Simon talade sanning när han sa att det var svårt att fota någon i Elefantkarusellen.


 Vi fick läskiga bläckfiskarmar i skrattkammaren..


 ..och Lia provade lustiga huset, vilket var en skräckblandad succé.


Och just när haj-jäveln gått och självdött, så gjorde en ny horribel ballong entré i mitt liv. Härligt.


Tony gjorde ett eget försök att imitera Blå Tågets drakfowgel, och hade dom kunnat synka själva munöppningen hade det kanske varit riktigt bra. 


Så förutom att ballongen höll på att peta ur Tonys ena öga, var det ett glatt och helskinnat gäng som tog sig hemåt.. 


..och kusinerna bjöd på en gullmysföreställning av sällan skådat slag innan vi alla stupade i säng.


Jag tillhörde inte en av de där lyckliga som tagit semester på klämdagen, så då fick man finsällskap på jobbet ett tag.


Men finsällskapet hämtades upp så jag och Amanda kunde ta en After Work i kvällsolen. Tyvärr såg Amanda enligt henne själv ut som en 'gravid fjortonåring'..

..medan jag i min tur såg ut som en sjuksköterska. Men inte en erotisk sjuksköterska utan som en på Solna Vårdcentral. Så än en gång fick Plastic Bullet komma till vår räddning, och hotta till oss helt enkelt.Simon fick uppleva fördelarna med att ha en före detta frisör i grannskapet..


..och årets första dopp var ett faktum. Ok i pool, men ändå. Här ser ni att kolhydratstabletterna inte direkt gör en till ett skelett på nolltid, men jag kan avslöja att jag iallafall har gått ner 1,5 kg. Som tur var så verkade detta nya favvobadställe bara tillåta familjer så det kryllade av mer eller mindre nyblivna mammor och jag behövde inte gömma mig under en handduk och glo avundsjukt på otäcka solbrända tonåringar och deras magrutor.


 Tur också att jag har en lönnfet man, som man alltid känner sig smal och smärt intill. 
Fail.


Såklart kördes även 'Köpa den största glassen man kan hitta för att kunna sola ifred i 10 minuter'-tricket. 


Vi har fikat på Solnas mysigaste café.. 


..samt suttit barnvakt åt bästa Sigge så de fina föräldrarna kunde gå ut och käka lite middag på tu man hand.. 


..och det blev ett jäkla drag med vagn- och ballongrace på programmet.


Idag bytte vi så de tog Lia medan vi gick på Melancholia eftersom jag kände att den skulle ses på bio.. Och jag vet inte. Jag älskar ju Von Trier, och jag älskade delar av filmen, medan jag kände mig lätt uttråkad andra delar, och jag lämnade salongen oväntat oberörd. Men jag gillade den ändå. Tror jag. Jo det gjorde jag. 


Och när man kommer ut från bion blir man ju sjukt mjuk i själen av att ha fått denna bild skickad till sig. Sen blir den ännu mer porös när man ska hämta hem ungen och hon sitter nöjd uppkrupen i soffan med en skål popcorn och berättar historier om enorma bubblor hon blåst och en påse med små Hello Kitty figurer som hon hittade nergrävd i sandlådan. 
(De hade alltså köpt värsta blåsdoningarna för att skapa jättebubblor, samt själva grävt ner påsen så hon skulle 'hitta' den. Mycket påhittigt och jag känner att det står 0-1 till dem i barnvaktspoäng. Nästa gång får vi ta med Sigge på fallskärmshoppning eller ballongflygning för att komma in i matchen.)

Att vi under dessa dagar även skulle ha hunnit med en grillfest (inställd) och ett besök till Skansen med en annan familj (framskjutet), känns nu lätt orealistiskt, men det hade väl gått det också.

2 kommentarer:

Västgötskan sa...

Med risk för att behöva ducka; grönan ser ju ut att vara en blek kopia av västkustens Liseberg. Kom hit och känn på "riktiga åk" vet jag! ;-)

Det ser ut som ni haft härliga dagar. Och nej, poolbad räknas INTE! ;-)

Kolhydrattabletter förresten? Är inte det nya nu att äta MINDRE kolhydrater?

Jempa sa...

Västgötskan: Määäh, vi fick ju hålla oss till barnkaruseller. Men jag vet att Liseberg är jäkligt bra..
Och vad gäller tabletterna så har jag skrivit om dom tidigare fast du kanske missade det. Det är alltså Kolhydratsblockare som hindrar kroppen från att ta upp kolhydraterna, så det är alltså som att äta mindre.