söndag 26 juni 2011

Midsommar, även den i bilder.


Midsommar spenderades hos mina föräldrar utanför Gävle.. Vädret var sådär till en början men vi gjorde ändå somriga saker som att plocka smultron.


Sen drog vi iväg till lite midsommarfirande, där vi höll på att missa alltihop pga en bulldog som hette Tudor och gillade att bli kliad på magen.
Sa jag förut att jag ville ha en Fransk Bulldog? Glöm det, jag vill ha en Engelsk bulldog!


Sen dansades det runt stången. Lia var ju sjuk förra året så det blev inte så mycket dansande då, och alltså premiär i år. Hon hängde med rätt bra, förutom när det skulle luft-spelas på instrument. Då tyckte hon antingen att det var lite töntigt, eller så fattade hon inte. Jag gissar på det första. 


Även Simon svängde sina lurviga i lite midsommardans för första gången.. 


..medan jag ju har gjort det förut, trots att det var längesen sist. Jag gjorde stor succé ändå såklart och blev tillfrågad om jag kanske kunde tänka mig leda hela evenemanget nästa år. Jag sa att jag skulle tänka på det och återkomma.


Sen kom solen fram på allvar och Simon slängde lyckligt av sig kläderna. 


Vi drack en massa vin..


..och körde lite 5-kamp. Kast Med Liten Lia stod som vanligt på programmet.

Så även stövelkastning, fast alltså mellan benen, upp över ryggen och framåt den vägen. Sjukt svårt och man plockar inga snyggpoäng. 


Lekarna fortsatte med Land och Rike på stranden.. 


..innan det slutade lekas, och posades fint istället.


Att ligga i dyn-lådan är ingen lek. Däremot en tradition tydligen.


Vi träffade lite gamla vänner i grannhuset, och även Lia fick en liten kompis.


Dom hoppade studsmatta och testade campinglivet tillsammans.


Vi tog lite sånadär bilder som man alltid kommer att älska. 


 Vi åt jättemycket, och fikade ännu mer.

 
Lia fick även hänga extra mycket med sina morföräldrar, och var mycket nöjd med detta.


Alltså passade vi på att gå på bio. 'Pirates..' i 3D, och eftersom det pinsamt nog är min första riktiga film i 3D, var vi såklart mycket exalterade över glasögonen.
Filmen däremot var det lite dagisvarning på..


När vi kom hem lärde mamma oss ett nytt domino-spel som hette Mexican Train.

Simon misstog det dock som vanligt med Klädpoker och tog av ett plagg för varje runda. Vare sig det gick bra eller dåligt.

I förmiddags stannade vi till hos syrran och upplevde lite mysigt lantliv (hon är alltså ingen bonde, men bor i ett område där det springer omkring lite får)..


..innan det var dags att säga hejdå och åka tillbaka till betongen.Lia somnade över en timme i bilen så jag tvingade ut Sara och Sigge på en extralång lekdejt för att trötta ut henne lite, men hon var så utmattad ändå av all grönska och glassätande så det var inga problem ändå. Samma här tror jag. Godnatt.

3 kommentarer:

programmeraren sa...

Ett sådant midsommarfirande hade jag också viljat ha, nästa år.. ..då minsan! Tycker du ska satsa på en schäfer istället, då har Simon en springkompis också.. ..som han måste gå ut och gå med på luncherna:).. Men de är sjukt roliga om de blir väldresserade.. ..typ de hittar knark och annat smått och gott! Bulldoggar är typiska sånna som skulle behållit allt själv...

Potatishäxan sa...

Härlig helg!

Tycker du ska satsa på en nakenhund. Eller at least en strävhårig. Om du är som jag och kräks av hundhår i smöret. Annars kan du ta vad som helst.

Min gästhund fäller nåt så sjukt mycket så jag inte kan vara i mitt eget hem. URK. Hon är jättefin och kelen men jag pallar inte håren.

Västgötskan sa...

Ser härligt ut. Ni hade bättre väder än oss...
BTW: Du är RUSKIGT lik din mamma!