onsdag 15 juni 2011

Law of Attraction

En fin vän har under en tid promotat Law of Attraction till mig.

Det betyder alltså i stora drag att få ett bättre liv genom positivt tänkande, både genom att på olika sätt visualisera något man verkligen vill ska hända, samt att vänta negativa händelser till något positivt.

Jag har försökt i några veckor, och även om det kanske inte har revolutionerat mitt liv, så har ändå vissa grejer fungerat över förväntan.

Jag tänkte igår att jag skulle skriva ett inlägg nån dag om just det senare, att räkna upp alla negativa saker som händer mig under dagen och hur jag har vänt dom till något bra. 

Men sen kom jag på att det kan ju bli svårt.. Dagen måste ju börja med något dåligt och sen ska det liksom hända dåliga grejer lite utspritt över hela dagen, så jag övergav idén.


Men den här lagen works in mysterious ways, för när jag kl 6 imorse raglade in i badrummet för att duscha, hörde jag något konstigt brusande/droppande bakom tvättmaskinen.

Fortfarande halvsovningskisande kollade jag bakom och petade till slangen som ljudet kom ifrån.

Det skulle jag inte ha gjort.

Plötsligt fräste slangen till och lossnade, vilket resulterade i en aggressiv fontän av iskallt vatten som sprutade ner mig och hela badrummet.

Jag förvandlades omedelbart till ett hjälplöst våp som panikskrek på Simon att han skulle komma och rädda mig, sen slängde jag mig ut från vatteninfernot och stängde dörren för att inte översvämningen skulle spridas till resten av lägenheten.

Några sekunder senare hittade han en kran som stoppade det vildsinta sprutandet och vi fick ägna en kvart åt att torka skåp och väggar medan resten rann ner i golvbrunnen.

Kaoset efter katastrofen.


Så vilket utmärkt tillfälle att tänka positivt! Insåg jag när jag stod i duschen och försökte tina min nedkylda kropp.

Så jag tänkte att nu när vi byter slang bakom maskinen så kommer det nog sluta läcka lite vatten varje gång jag tvättar, och vilken tur att vi var hemma!


Sen började jag gå till jobbet och insåg att det var lite kyligt och jag borde ha tagit en jacka på mig, men då jag redan var försenad ville jag inte gå tillbaka utan fick istället pinna på utav bara helvete.

Här försöker jag alltså visa hur fort jag går och hur mycket jag fryser. Men det ser mest ut som jag har klump-armbåge. Så det positiva där är ju att ni har nåt att skratta åt.


Då tänkte jag att det var positivt att ta en jätterask promenad direkt på morgonen såhär i strandtider, plus att jag ändå inte behövde komma svettig till jobbet. Eftersom jag frös.

Sen har jag haft en skitdag på jobbet. Positivt där är att jag kommer uppskatta mitt hem så mycket mer, och imorgon bara kan bli bättre.

 Här skulle vi till exempel ta ett fint 'Glad Sommar'-kort till våra externa team.


Sen fortsatte det på ungefär samma sätt. Lekdejten fick avbrytas på grund av regn..

Det positiva här var att jag fick chans att bonda extra med den andra mamman när vi stod hopträngda under ett litet tak. Och det var ju tur att det inte åskade.

Och när vi kom hem hade Lias klädhängare begått självmord:

Eh, bra! Då får vi åka till Ikea igen, som jag älskar! Gärna söndag eftermiddag nästa lönehelg!


Nu är sitter jag här med tom blick, helt paralyserad av allt detta positiva tänkande. Nästa Twilight-film kommer inte förrän i november, Leo är ihop med Blake Lively, Grekland är på väg mot total kollaps, men ingenting bekommer mig. Bra så.


(Okejdå, eftersom jag inte kan ljuga kan jag erkänna att blund-bilden var arrangerad. Men resten hände på riktigt, och jag har inte grinat en enda gång. Nu är ni impade va.)

3 kommentarer:

Amanda sa...

BRA DÄR!!! Du har fått in helt rätt tänk! mvh Positivnazin. (som förövrigt å andra sidan har fyllt fejan med hat och bitterhet på sistone, shame on me. du får lära Mästarn. Wax on, wax of.)

programmeraren sa...

Nu känner jag ju dig som en fantastiskt positiv person, annars hade jag trott att du ironiserade! En bra sak till som du kan lägga till listan över positiva saker är att jag har lagt ut en fin bild på dig på bloggen, så snart kommer de ringa från; Paris, Milano och New York för att få dig att modella på de finare scenerna!

A sa...

Imponerande! Ska genast börja med detta jag också! :D