onsdag 5 oktober 2011

Ombytlig unge.

Min första lilla spelmaskin fick jag passande nog till min första flygresa utomlands.

Det var en liten fyrkant med två stora knappar, och nån meny-knapp.

Spelet gick ut på att det hoppade ut små pixliga gråa gubbar med fallskärm från en helikopter uppe i hörnet, och jag skulle styra en roddbåt i vattnet under fram och tillbaka och rädda dom.

Tre steg fram, tre steg tilbaka, snabbare och snabbare och missade jag en gubbe så hamnade han i vattnet och blev uppäten av en haj.

Det var magiskt, och needless to say behövde inte mina föräldrar oroa sig över att jag skulle vara jobbig på flygresan, jag var som i trans. I timmar.

Dagens ungar är lite annorlunda, i alla fall min.

Hon har ungefär 12000 spel på ’sin’ iPad, men till skillnad från barn-Jempa så nöjer sig inte med samma spel särskilt länge, utan letar sig in i AppStore, har lärt sig var det står FREE eftersom hon bara får gratisspel, och kommer då lyckligt springande medan hon gastar ’Den där är fri, den där är fri!’, så jag skriver in lösenordet så är hon nöjd i ännu en kvart, tills hon hittar ett nytt, ännu roligare spel.


Jag hoppas verkligen inte detta beteende kommer att avspegla hennes framtida kärleksliv.

5 kommentarer:

Amanda sa...

det är ju heeeeelt galet alltså! jag såg en liten tvååring som körde samma grej idag på tuben. jaba WHAT! det mest hightech olle gör är att.. ja.. typ peka på olika filmklipp på youtube. se men inte röra, typ. på min HTC. Är rädd att låta honom få den makten över mig, att bli bättre, för tidigt. ;)

jag hade förövrigt exakt liknande spel som du när jag var liten (okej, femton) och de var så sjuuuuuukt roliga! man kunde lätt sitta i flera timmar. minns att mamma satte tidsgränser på spelandet men HALLÅ, varför njöt hon inte bara av lugnet?

Jempa sa...

Jag minns inga tidsbegränsningar, min mamma var nog latare än din. ;)

Västgötskan sa...

He he! Jadu, äldsta sonen önskar sig en sån där i julklapp. Uj uj. Jag minns med nostalgi de hederliga gameboy-handspelen! :))

A sa...

Men OM det skulle avspegla sig i hennes framtida kärleksliv, så är det ju bra att hon satsar på dem som är fria. :D

Jempa sa...

Västgötskan: Fast det är värt pengarna. 9 timmars batteri och oändlig underhållning. Fast ni bör nog skaffa minst två, annars blir det slagsmål. ;)

A: Hahahaha, men vafan jag försökte ju komma på nån ordvits kring det där men fick inte till det. Fan jag har verkligen tappat det, men jag kommer tillbaka!