fredag 21 oktober 2011

18 nyanser av rosa.


Ni vet ju att jag står utanför hela genusdebatten.

Jag tycker såklart att genusförespråkarna har flest poänger, men samtidigt så tycker jag många av dom är så otrevliga, osympatiska och aggressiva mot de stackare som inte ens är motståndare, utan mest tycker det är ok att vi är olika.

Så jag tar avstånd från det sjukt onödiga bråkandet och ger Lia leksaker och kläder av alla möjliga modeller och färger, skiter i hur andra uppfostrar sina barn och koncentrerar mig istället på att lära henne rätt och fel samt ger henne en jäkla massa kärlek, och är övertygad om att det löser sig ändå.


Men när Simon och Lia igår kom hem från Grekland (där dom aldrig har hört talas om genus. Kan det till och med vara så att ordet genus är ett av få ord som inte kommer från grekiskan?) så fick jag nästan lite yrsel när dom visade mig presenterna Lia hade fått därborta. Lite som att få sockervadd intryckt bakom ögonen, eller som att äta gräddtårta till frukost..


Ok, jag älskar Barbien på vespan med sin rosa hjälm, men resten ger mig synnervskväljningar.


Men allt är såklart förlåtet eftersom hon ju även fick en ny fleece-pyjamas med fötter.


Nu kollar jag slutet på Idol och reflekterar över hur rolig juryn ser ut när Laila inte är där. Som tre jättesnoppar med en massa åsikter.

4 kommentarer:

Potatishäxan sa...

Ha ha, genus kommer definitivt inte från polskan heller. Sådär brukar det se ut i JOhannas presentbagage också. Visst är det skumt att fleecepyjamas med fötter är så poppis i ett sånt varmt land? Samma sak i Spanien. När Viktor var bebis hatade han täcke och i vårt sovrum är det iskallt så jag fick beställa en sån från syrran på Gran Canaria. Fast när jag tänker efter så är i alla fall där behovet rätt stort för husen är oisolerade och saknar uppvärmning, vilket gör det lite kallt när det blir under 20 grader ute.

Tre snoppar med en massa åsikter, HA HA HA! Synd att jag inte kolla på idol...

A sa...

Håller med helt om genus-snacket!
Jag tror på att låta barn ha sina "rosa perioder" och "superhjältefrosserier". Det brukar lösa sig och jämna ut sig om alternativen finns.
Det värsta jag vet är föräldrar som använder sina barn för att göra något slags statement i genusdebatten och visa hur j-la politiskt korrekta de är.

Sen garvar jag fortfarande åt "få sockervadd intryckt bakom ögonen". Målande och mitt i prick!

Västgötskan sa...

Ha ha! Tre snoppar? Ja, så har jag aldrig tänkt på det hela, men nu när du säger det så.... ;-D

Anonym sa...

H he, det gör faktiskt ont i mina ögon...