måndag 31 oktober 2011

Omogen och stolt.


En intressant grej med att separera är att man får reda på vad vissa folk egentligen tycker om en. Särskilt om man separerar från en person som aldrig kan hålla något hemligt för en längre än tre minuter.

Som tur var har jag mest hört positiva saker (om man räknar bort 'lite avståndstagande' och 'väldigt privat') om mig själv, men det var en annan beskrivning som jag fastnade vid och kände att jag behövde belysa ytterligare. 'Jättetrevlig, men lite omogen.'


Omogen.


Simon ursäktade det med att den här personen ju inte känner mig eftersom jag bara på riktigt släpper in mina närmaste, men jag viftade bort det. Jag blir inte ledsen av att kallas omogen, jag har hört det förr.

Det viktiga är att dom som känner mig på riktigt vet att det är min grej. Jag är 36 år, men älskar att bete mig som en riktig fjortis, och jag ser ingen anledning att bara ägna mig åt friluftsaktiviteter och par-middagar för att jag blivit mamma.


Alltså blir det väl så att mina vänner är lite på samma sätt. Vi är alla mammor, de flesta är över 30, nån är över 40, och även om det inte blir lika ofta som förr, så festar vi fortfarande som fjortisar, pratar som fjortisar och beter oss alltsomoftast som fjortisar, med fredagkvällens Twilight Fan event som senaste exempel.


Men vi gör det ju med glimten i ögat.


 Jag och några fellow-omogna kompisar på väg att se 'Eclipse' förra sommaren.

Vi är väl medvetna om att vi passerat Bäst-före-datum vad gäller ungdomlighet och bröstfasthet, men skitsamma.


 Tafsandes på en oskyldig mässingsstaty. Med väldigt fasta bröst I might add.


Jag är ju inte på riktigt kär i Edward eller Leo. Jag är inte helt allvarlig när jag skriver och säger 'typ'. Jag är fullt medveten om att såna jag kallar 'tönt' egentligen är jättebra och trevliga männsikor. Jag vet att jag borde vara med på bostadsrättsföreningens städdagar. Jag vet att man borde dricka varannan vatten och inte driva med såna som har IKEA Family-kort.Jag vet också att jag är för gammal för det här tecknet. Jag vet inte ens vad det betyder. Men jag vill ju så gärna vara cool liksom.


För det är ju så kul att driva med sig själv, sin ålder, och det är ju så kul att få vara lite omogen, trots att man är 'vuxen'. Och det är tur att man bor i en stad som är full av likasinnade.


'Jag är inte bara mamma, jag frotterar mig också med yngre män som ger mig vin och visar mig ännu fler tecken jag inte förstår.'Och ni som känner mig, ni vet ju att jag kan vara lite mogen ibland också. Jag har ju för fan börjat kolla på Bonde Söker Fru.Så även om det kanske kommer ta ett tag, så finns det även hopp för mig att en dag växa upp. Typ.


11 kommentarer:

Mats sa...

Du rockar! Just för att du är dig själv.

Jempa sa...

Mats.. Det var typ det finaste du någonsin sagt till mig. Är du full? ;)

Patrik Broo sa...

"yngre män" PEACE!

Elisabeth sa...

grow old, but never grow up!
:)

Västgötskan sa...

Word!

Anonym sa...

'lite omogen'... den som sagt det kan ju inte känna dig alls, du är ju ganska mycket omogen! :P

Stay unripe.
/A - jävligt vuxen. Ha ha.

Jempa sa...

Patrik: Ok då, några yngre män och ett fjäderfä.

Elisabeth: Word.

Rookiemom: Jo så kan man ju också se det. :D

Hanky sa...

HAHAHAH!
Man vill inte vara mogen, DET är ett skällsord!

Miss T sa...

Asså, jag tycker typ att det är asabra att du är lite omogen, annars skulle jag lixom inte digga så mycket som jag gör.

A sa...

Mogen låter ju bara skittrist!
Hoppas aldrig någon kallar mig det.

/44-åring

ps. Jo, vi ska på Rihanna imorgon (ons).

Mirijam Geyerhofer sa...

Haha, du är min idol! Typ.