onsdag 15 februari 2012

Eller ja..


..Det är inte så lätt att vara glad och härlig när ens tappra unge går in på fjärde dagen med hög feber och kedjerökarhosta.


Förmiddagen spenderades hemma hos Simon, och jag kunde snart konstatera att det enda som är värre än att kolla barnprogram tre timmar i sträck, är att kolla barnprogram på grekiska tre timmar i sträck.
Lia ser förövrigt ut som ett litet lik för att hon är sjuk, jag har ingen ursäkt. 


 Jag noterade även att Lias julklapp, proffs-sminkdockan, blivit så deprimerad över att ha gått från fin salongdocka till leksak åt treåring, så hon har utvecklat ett tungt methberoende.


Till slut stod jag inte ut längre utan tog med henne till Vårdcentralen, trots att jag på förhand visste att diagnosen skulle bli virus och att vi skulle skickas hem med svindyr hostmedicin och order att vila och dricka vatten. 
Sjuksköterskan blev märkbard skärrad när jag uppgav Lias namn vid tidsbokningen och den här gången var dom beredda med extraförstärkning inför doktorsbesöket. 
 En liten hälsning bara till den som bestämmer sånt här: Hej. På grund av utrymmesbrist i min nya hiss har jag fått byta min smidiga Urban Jungle mot en Brio med fyra osvängbara hjul från tidernas begynnelse. Den är jäkligt tung och svårmanövrerad i vanliga fall, men i snö förvandlas den till en skördetröska. Så jag önskar alltså att det slutar snöa nu. Fänx.


Efter lite lunglyssning, fingerstick och halskoll skickades vi hem med diagnosen virus och en svindyr hostmedicin, med order om att vila och dricka vatten.


Sen såg det ut såhär i säkert två timmar på eftermiddagen. Inte konstigt efter ett långdraget full contact-slagsmål med vuxen doktorsmansperson.


Och på grund av det så sovs det inte nu på kvällen, utan det färgläggs..

 Denna skapelse följdes såklart upp med ett förhör om detta är insprerat av varelser hon ser springa runt i lägenheten när jag vänder ryggen till. Men det betydde bara att det var mörkt ute. Tur.
Nu kollar vi Pianisten. Inte det mest lämpliga för en 3-åring kanske, men vafan, jag ville se och man ska lära sig i tid att Nazister är ett jävla pack.


3 kommentarer:

Lina sa...

Verkar som feber och förkylning förföljer varenda familj nu i Februari. :-(
Hoppas Lia kryar på sig snart. Stor kram

Bara Sara sa...

Ja, även i denna familj är det sjuka barn även om i klarar oss från vårdcentralen..

T sa...

Hej!
Jag har letat runt efter en sminkdocka väldigt länge, och din bild kom upp. Kan inte hitta någon liknande med så hög kvalitet så måste bara fråga vart du fick tag på din?
Tack på förhand!