fredag 10 februari 2012

Nähä.


Den där andra anledningen till att jag ägnar mig åt Local Emo-Week verkar ta sin lilla tid, men förhoppningsvis kan jag berätta om det innan min grand finale på skitdagen Valentines som jag planerar att fira genom att karva in hjärtan i armarna.

Men som tur var blev det idag enkelt att fortsätta på samma spår, som började med ett oskyldigt samtal från förskolan där de meddelade att Lia fått feber.

Typiskt tänkte jag, eftersom vi ska åka till Gävle idag, men lite alvedon och sömn skulle säkert fixa till det.

Simon var hemma så vi bestämde oss för att hämta henne tillsammans, och när vi kom dit rådde en märklig stämning. Personalen vågade inte möta vår blick och någon meddelade att hon faktiskt inte hade feber, utan de ville visa oss på plats. Det var hemskt sa nån. Håret.

Såklart dog jag nästan av skräck, och kunde knappt gå upprätt när vi högtidligt leddes in i ett fikarum.

Därinne satt två snyftande förskollärarinnor och två kortsnaggade ungar, varav den ena var min dotter.

Kaos utbröt. Lärarinnorna snyftade ännu mer och kunde inte sluta be om ursäkt. Lia och hennes kompis bröt också ihop av nån slags efterchock, golvet var fullt av hårtestar och vi kunde inte göra annat än att vika oss dubbla i ett högst opassande skrattanfall som förmodligen kommer att leda till många framtida terapitimmar för Lias del.


Så det var bara att ta hem en lätt traumatiserad unge och boka tid hos frisörsyster som nu har en av sitt livs utmaningar framför sig..
Jag tänkte dra det gamla 'Tokio Hotel ringde och vill ha sin frisyr tillbaka' - skämtet, men kände att det inte skulle gå hem.


Så nu blir det till att klippa pojkfrippa, och Lia kan tacka sin lyckliga stjärna att hon inte har Hollywoodfru-Gunilla till mamma, för då hade hon varit korsfäst vid det här laget.

Nu drar emo-mamman och emo-ungen till Gävle. Hoppas ni också har haft en händelserik dag.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Hon kanske saknade sin mohawk...
Kan inte heller låta bli att garva men undrar också en massa.

- Måste man ta hem ungen om den har klippt sig själv?!

- Trodde de att du var värsta stagemorsan som skulle göra kaos med den ouppmärksamma personalen?

- Hur går det med L:s frisörframtid nu? Inget att sätta på cv:t direkt...

Västgötskan sa...

Hahaha! Jag sitter verkligen och skrattar (precis som din reaktion). Nu har jag ju söner, men vad är det värsta som kan hända om de klipper av håret liksom?
Det lät på fröknarna som att det var katastrof-läge.... :-D

Jenny sa...

Ha hs, roligaste jag läst på länge - sorry! Men hur fick de tag på saxar? Trodde det bara fanns snälla barnpapperssaxar på dagis.

JohaN sa...

Ett slags mullet?
*asgarvar!!!*

A sa...

Skrattar så tårarna rinner!
Och samtidigt är jag förundrad över förskolepersonalens agerande.
Ungefär som att det skulle ha hänt något fruktansvärt.
Herregud! Det är ju HÅR! Det växer ut igen.

Anne-Lie sa...

haha gud vad kul! det var verkligen inte lite de klippt heller! tur det är vinter ett tag till och mössa inomhus är ju poppis bland ungarna :-)

Miss T sa...

Lilla söta trollunge!

Om Lia saknar sitt hår så får hon mer än gärna komma till jobbet och leka med mitt. Jag har nästan lite för mycket. :)

Hoppas att ni får en mysigt helg!

Hanky sa...

Håller med tidigare talare, vad tusan är det för reaktion från pedagogerna? Snacka om att trissa upp dom stackars ungarna. Men i övrigt - klart att Lia ska testa att klippa hår, när hon nu är så förtjust i att frisera hej vilt. Och jag tycker personligen att det blev rätt snyggt. Särskilt jacken där bak. Go Lia!

Anonym sa...

Tur att det inte var min tjej, för jag hade tagit random unge och tvångsklippt! Kanske fröknarna också! Bara för att få avreagera mig lite! ;) Ja snacka om utmaning!!!! Särskilt där bak i nacken, där det är klippt in till hår botten! Tur att hon är söt som socker lillhjärtat!, så hon klär i allt! Längtar efter er // syster

Potatishäxan sa...

OMG jag garvar på mig, förlåt. HAHAHAHA. Hon är supersöt ändå!!

Är du allvarlig med att personalen grät? Ringde de verkligen och sa att hon hade feber? Herre jösses. De hade väl kunnat ringa och förvarna bara, så ni inte fick en chock vid hämtningen. Men att göra en sån affär, det är ju bara hår. Växer ut, typ.