söndag 12 februari 2012

Sjuk söndag.


Ja jäklar vilket drag det blev kring dagishårklippningen.

Vissa skrattar, vissa är jättearga att barnen lämnats ensam med saxar och de flesta verkar mest upprörda över personalens opedagogiska reaktion.

Info som kommit fram i efterhand:

1. Personen som ringde och sa att hon hade feber trodde faktiskt det, eftersom det blivit nån slags visklekseffekt där flera blev ombedda att ringa fast knappt visste varför. Den som ringde trodde feber. Det visade sig även att den personen är synsk, eftersom Lia nu har feber. (Ok)


2. Barnen lämnades ensamma eftersom personalen inte vill gå och fika ensamma utan gärna två och två, vilket gör att en person lämnas ensam med 17 barn. (Inte ok)


3. Fröknarna blev så chockade, skämdes så mycket att dom suttit och fikat medan detta pågick och hade aldrig varit med om detta tidigare, så dom kunde inte hejda sig utan började gråta. (Här är jag kluven. Jag är ju ändå för att barn ska få ta lite konsekvenser av vad dom gör, och jag vill att dom ska få uppleva äkta känslor och mänskliga reaktioner, istället för ständigt uttänkta mallar hur man ska bete sig som säkert är rätt, men ändå lite fejk. Jag får fundera på den.)

 Så fick jag min tomboy till slut..

Nåväl, till fördelen hör mindre hårborstning under högljudda misshandelsprotester, lägre balsamkostnader och mer easy access till nacken för våldspussar.


Bilder från helgen kommer imorgon, det blev så jäkla sent.


4 kommentarer:

A sa...

Hon ser jättesöt ut i kort hår. Och nackpussar är aldrig fel!

Potatishäxan sa...

Nej, inte ok med 17 småbarn på en fröken. Aldrig. Hoppas de har lärt sig nu. jag förstår att de grät nu, inte för håret utan för att det var pinsamt som fan att de fikat!

Hon är lyriskt söt. Och vilken bra "när-jag-var-liten-story" det blir sen.

Själv har jag bara klippt min lugg hos mormor. Det blev ett jäkla hallå på de konservativa polska tanterna.

Jag har också doppat salta pinnar i toan och ätit när mamma hade fest.

Viktor sög på toaborsten när jag kom ut ur duschen när han var runt året (jag klöks ännu vid tanken)

Ja, nu råkade jag bjuda på lite egna stories.

Jempa sa...

A: Tack. :)

Potatishäxan: Älskar ju dina stories. Toaborsten är en klassiker. Kräks lite också vid tanken.

Elisabeth sa...

Hon blev verkligen sjukt söt i det där korta håret :D

och det kunde blivit bra mycket kortare. brukade jobba som timvikarie på förskolor förrut, och på ett ställe som jag varit innan så hade en liten flicka, som innan hade hårlängd halva örat - hakan..minns inte så noga, helt plötsligt rakat hår, och en kal fläck. och jag fråga vad som hänt. visa det sig att hon hade borstat håret, och det fastnat och hon bara drog loss borsten. så de fick raka av allt.

(Detta hände även mig för lite mer än ett år sen då jag lekte frisör med min kusin, och håret fastnade i en rundborste. och hon, fast än jag nästan vråla åt henne att inte dra, bah *RITSCH* (och det kändes ungefär som att jag sprang, men huvudet före, in i en betong vägg).
Som tur är så har jag sjukt tjockt går, och fläcken är gömd under en massa hår.

och så har vi den där gången när min mammas kompis dotter, för flera år sen, var hos sin pappa och blev arg, gick sin väg, hitta en sax och börja klippa håret till nån slags mullet. haha