tisdag 17 mars 2009

Tonåring

Gävle väcker minnen.. Jag flyttade ifrån denna stad, som flera gånger valt till Sveriges tråkigaste, när jag var 22, men innan dess hann jag och kompisarna med många krogbesök..

När vi var 16 var det dock vissa problem. Vi var helt enkelt för rädda att bli nekade. Stå där helt svettiga av nervositet i kön, tugga tuggummi för att se avspända ut, sen darrande stå framför vakten. Han synade oss uppifrån och ner och hade vi tur lyftes repet, men hade vi otur frågade han leg och då fick vi stammande säga att vi glömt det, och få gå walk of shame tillbaka förbi hela kön igen, försöka se oberörd ut och ignorera de hånfulla blickarna.

Det var helt enkelt för nervpåfrestande..

16 år och sjukt tuff..

Jag hade fått min fyra år äldre systers gamla leg, och lärt mig hennes personnummer baklänges på inrådan av de mer erfarna, ifall vakten skulle fråga. Som om man kan ens sitt eget personnumer baklänges..

Men kompisarna hade inga falskleg, så för att få träffa de Snygga och Coola killarna fick vi oftast hitta på andra lösningar. Vi satt helt enkelt hemma hos någon och festade tills krogen stängde klockan två. Då åkte vi ner på stan och gick omkring med de andra efter-krogen-hungriga och låtsades att även vi varit inne nånstans.

När vi så träffade de Snygga och Coola killarna så var det viktigt att vi först ställde frågan var de varit, så vi snabbt kunde säga att vi varit någon annanstans.

Men så kom äntligen 18-årsdan och vi började komma in på vissa krogar, men längtan att komma in på de med 20-årsgräns tog snart över, så stod vi där nervösa igen och försökte föra självsäkra samtal med varandra så vakten inte skulle vilja avbryta oss tuffa tjejer med en så fånig fråga som om vi hade leg.

Skulle jag ställa mig i en krogkö idag skulle jag nog också bli lite nervös. Att vakten ska titta på mig, le och säga 'men är du inte lite för gammal för det här stället..?'

5 kommentarer:

Västergötskan sa...

Ja, alla åldrar har sitt gissel. :-D
Vad annorlunda du såg ut på kortet. (Fast vem ser ut som "sig själv" när de är/var 16...) Ha ha!

Mamma Melissa sa...

Haha... jag och mannen var ute på krogen i lördags... framför oss stod ett gäng tjejer som var mer än askalas... de fick alla visa leg.

Jag hade inte med min plånbok eftersom vi samlat allt i mannens och därför inget leg, vi övervägde därför om vi skulle gå tillbaka till bilen o hämta det, men innan vi hann gå ur kön var vi framme och vakten sade: "Ja, ni ser ju ut att ha åldern inne..."

herregud, jag är ju bara 25! Får man inte visa leg längre?!

Elisabeth sa...

haha
hösten-vintern 2007 jobba jag som gaderobiär, fredagar-lördagar, på restaurangen där min syster jobbar.
Lite extra.
och på kvällarna hade de bara baren öppen och liksom inga vakter utanför och sånna grejer, så det hände att en del minderåringar slank in och låtsas om ingenting och försökte världsvant strosa runt där.
Men det var alltid nån av de som jobbade där som hann komma fram och fråga om leg (om de hann så långt som till baren så frågade de där om leg om de misstänkte att de kanske inte var 18), och samma sak om 'jag har glömt'.
De kan bli himla tjuriga sånna där pga en sån sak, haha.

Anonym sa...

Haha, ja, det här känner man ju igen sig i...tyvärr!!! Skitroligt inlägg!
Kram Marie

The Aunt sa...

Jag & A var ute i lördags, bio och sen en enhet innan hemgång [busigt], hade ändå passerat midnatt så det var way passed bedtime nowadays... såg en liten fjortis stå & hulka över en papperskorg när jag klev av t-banan vilket påminde mig om att vi inom en ganska snar framtid kommer att ha varsin tonårstjej, hu!