torsdag 20 januari 2011

Dagens Lokaltidningsbesvikelse

Patrik aka 'Konsulten' gick idag glad i hågen från kontoret till den närliggande livsmedelsbutiken för att köpa dagens lunch.

Han visste då inte att den till synes oskyldiga utflykten skulle sluta i kaos och smärta.

Bredvid sina två kollegor hamnade han längst ut på trottoarkanten, där ett islager fortfarande låg kvar. Innan han visste ordet av låg han raklång över trottoaren, och då han hade händerna i fickorna hade han inte en chans att ta emot sig, utan fallet fick dämpas med hjälp av ena armbågen.

Hans hjälpsamma kollegor fick honom på fötter och väntade barmhärtigt nog med att skratta högt, tills dom försäkrat sig om att han var ok.

Olycksplatsen


Nu känner sig konsulten rädd för att gå omkring på gatorna. 'Upp i sadeln direkt sägs det ju', påpekar han lågt 'Men det är inte så lätt efter en sån där chock. Och jackan blev ju smutsig också. Den får man ju tvätta nu..'

Han berättar även om skammen att ligga där i smutsen, och att behöva återuppleva mardrömmen gång på gång, i takt med att historien berättas vidare mellan kollegorna på kontoret.

'Kommunen måste se till att isen hackas bort' Säger han bestämt och blickar bort över gatan. 'Jag vill inte att fler ska behöva råka ut för detta'


(Jag? Jo, jag skrattar fortfarande.)

2 kommentarer:

Potatishäxan sa...

:))))))))

Lexi sa...

Men ååååå att jag missade det!!!
Å ingen som berättade det heller när jag var där.
Stackars Patrik! Skrattar lite när jag tänker på hur det måste sett ut :D