måndag 3 januari 2011

Fett ovärt

Min vikt har alltid varit lite märklig. Den har gått upp och ner lite som den vill, utan att jag direkt gjort några förändringar i träning eller kost.

Pinnsmal Jempa anno 2002

Min matchvikt ligger på 58 kg, men sen jag blev vuxen har den pendlat från allt mellan 47 till 67 och enda gången jag faktiskt gjorde en ansträngning för att förändra den var inför mitt bröllop, då min klänning var lite för liten. Så jag började på allvar promenera till och från jobbet, samt åt lite mindre kolhydrater, så vips hade jag gått ner 4 kg.


 Jempa 2004. Tveksam vikt. Tveksamt sällskap.

Det här kommer ju alltså bli skitenkelt, tänkte jag när jag fått Lia och skulle försöka få bort den där mjukheten runt midjan.

Men det går för i helvete inte. Vågen har FASTNAT på 63 kg och rör sig varken upp eller ner. Jag testar i smyg hos andra, men även där får jag samma retsamma resultat.

Igår gick jag dock med ett småleende till vågen. Jag tänkte att även om den vikt man går ner under en magsjuka egentligen bara är vätska (som efter min första attack) och ingen riktig vikt.. Men efter TVÅ magsjukor och sen två dagars feber utan aptit, borde man väl iallafall kunna se en siffra som iallafall kan motivera en att försöka hålla den, att fortsätta äta lite mindre portioner och fortsätta röra sig så fort man mår bättre.

Så jag klev på vågen... 63!!

Vad i helvete? Ska jag inte få nån belöning för det jag genomlidit?

Tydligen inte.

6 kommentarer:

Potatishäxan sa...

Typ störigt. Du får se det som att du sluppit gå upp
under julen istället. Jag har en matchvikt på 65 men fastnar på 68. Kryper upp mot 70 i perioder. Det skumma är att jag vägde 68 i höstas och döm av min förvåning när jag efter en månads ohämmat ätande fortfarande väger 68. Det borde väl innebära att jag kommer att gå ner nu om jag slutar hetsäta. Not.

Lexi sa...

Fan va trist!
jag brukar oxå se framemot vikt nedgången som
Brukar komma efter en magsjuka. Nåja, hoppas
Att du mår bättre i alla fall.

Själv så ska jag väga mig imorgon, så att jag får se
Hur stor skada jag har ställt till med under graviditeten

Kram

Anonym sa...

Äh, 2 veckor till och we'll fix it in no time! :D

Västgötskan sa...

Du kan få en kommentar av min 2,5-årige son. Han tittade på kortet ovan och sa "mormor"! Blev du på bättre eller sämre humör...? ;-D

Jempa sa...

Västergötskan: Hahahaha, vafan! :D

Ni andra: Tack för stödet.. :)

A sa...

Jag skulle hoppa jämfota om jag vägde 63!