onsdag 19 januari 2011

Lite lurad

Då har jag läst ut Alexander Schulmans andra bok med jättetiteln 'Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött'.

Jag älskade ju 'Skynda att älska' och hade stora förhoppningar på denna, och det kanske är därför jag är lite besviken.

Jag älskar ju även Alex, och har följt hans bloggar slaviskt i flera år. Men det borde jag nog inte ha gjort.

Har man gjort det har man nämligen i stort sett läst boken. Nästan allt känns igen, men med lite olika slut, vilket är lite märkligt.

Jag fick redan från början en känsla av att flera av kapitlen slutade på annat sätt i boken än vad de gjorde i bloggen. Någon liten skillnad bara. Vad någon sa, hur någon reagerade.

Minns ni som har följt hans blogg till exempel den där gången när han blir jättefull på Teatergrillen, och när han ska ta sig tillbaka till bordet efter ett toalettbesök så krockar han nästan med en ung man, som han kliver åt sidan för, den unge mannen gör exakt likadant, och efter några försök inser han att han står framför en spegel?

I bloggen har jag för mig att han blir upptäckt, men i boken blir han det inte.

 Sur och lite besviken, trots att han bjuder på öl.

Men det mest solklara exemplet på att en del i boken faktiskt är omgjort, är när han skriver om sitt besök i programmet Förkväll. Det hade jag inte läst tidigare och då det var ett ganska roligt kapitel med intressanta analyser av programledarna och händelseförloppet var jag tvungen att googla avsnittet.

Då visade det sig att det avsnitt han beskrev ju faktiskt skedde ett halvår efter att Charlie föddes, och inte före som han påstår i boken. I boken beskrivs även frågor och svar som inte hörs i programmet.

Detta gör mig förvirrad. Vad är då sant och inte? Var det menat att det skulle vara delar sanning och delar fiction? Gnäller jag bara för att jag är missunnsam och lite avundsjuk på Amanda Widell?

Förmodligen.

4 kommentarer:

A sa...

Helt off topic, men tack för tipset om extra-konserten med Rihanna. Jag ska försöka få bra biljetter direkt de släpper dem. :)

Sabine sa...

Jag ska ta med mig skolkatalogen från gymnasiet så får du se hur han såg ut då. Han kan inte ha varit mycket att hänga i granen för jag minns honom inte ens. ;)

Jenny sa...

Men tycker du verkligen att Alex Schulman är attraktiv? Jag tycker han ser rätt glåmdassig ut, men Amanda W är ju grymt snygg (och det är Amanda "oh the lovely drama" också ;-).

Jempa sa...

A: Hoppas ni kommer iväg!

Sabine: Jaaa, gör det!

Jenny: Nej jag tycker inte han är snygg, däremot vill jag också ha en bok tillägnad mig där det bara står hur fantastisk jag är.. ;D