torsdag 13 januari 2011

För att byta samtalsämne lite..

Press play först, för bästa grin-effekt när ni läser..Herregud alltså, den här veckan har Lia både slutat med blöja, samt slutat sova middag på dagis!

 Det var ju bara typ..igår hon var såhär liten.


Det var för mycket på en gång och det går för fort nu känner jag. Hon pratar, hon kissar på pottan och hon bestämmer vilken bok hon vill läsa på kvällen innan sovdags.

Nu sitter hon och lägger 16-bitarspussel. Bara sådär.

Snart kommer hon inte vilja 'sitta mamma' längre, utan behöva pennskrin till första skoldagen, hellre prata med sina tjejkompisar än med mig, och hellre kramas med pojkar än med mig. Jag kommer inte vara den viktigaste för henne längre.Fy fan, hon blir faktiskt äldre precis varje dag. Och den här tiden kommer verkligen aldrig tillbaka.


Detta inlägg tillägnas alla mammor med döttrar, och fick ni inte lite tjuthaka är ni gjorda av sten. STEN! (Förutom ni som av någon anledning inte tryckte play, eller inte har något ljud på datorn. Ni är förlåtna, eftersom jag fortfarande är för såsig i skallen för att skriva ordentligt.)

5 kommentarer:

Potatishäxan sa...

Jag fick självklart tjuthaka. Min bebis fyller 8 i år. Hon har redan skolväska och klasskompisar. Om fem
år blir hon tonåring. Och min lille lille parvel fyller snart 5. Men båda sover helst i min säng och är lite små än. Ett litet tag till. Och nu lipar jag snart rätt ut för jag är jättesjuk på en kall perrong, väntar på ett sent tåg, lyssnar på unchained melody, läser ditt inlägg och dör snart av förkylning och hemlängtan. Buhuuu!!!

A sa...

Jag tryckte inte på play för jag visste att jag skulle storgrina då. Orkar inte det just nu! Fick tjuthaka bara av att läsa det du skrev.
Gissa om jag fick bita ihop när jag var på "Mamma Mia" med dottern och den scenen/låten kom. ABBAs bästa låt!
Min dotter är 15. 15!!! Kan inte fatta det!
Men det är fullt att mysiga stunder ändå, fast av annan karaktär. Kolla "tjejfilmer" ihop (tex Twilight ;) ), fika/shoppa på stan, träna, gå på bio och faktiskt få ha förtroliga samtal om "livet" och alla funderingar som dyker upp i tonåren. Visst saknar man småbarnstiden med henne också, men du har många fina stunder med Lia att se fram emot! Och kramas behöver man aldrig sluta med!

Västgötskan sa...

Du får göra som jag har gjort. Äldsta sonen (6 år) har fått LOOOOOVA att alltid krama mamma, även när han blir tonåring. Han har accepterat detta. (Sen om han minns det om 3-4 år det är väl en annan fråga...) :-P

Jempa sa...

Potatishäxan: Lider med dig.. Skaffa en till!

A: Tack för fina ord och jag hoppas jag och Lia också kommer att kunna ha förtroliga samtal när hon blir i den åldern, för jag vet att jag var inte särskilt bra på det själv.. Griin.

Västergötskan: Här kommer det inte räcka med att lovas. Här ska skrivas kontrakt! ;)

Sara sa...

Jag har ju en son, trots det sitter jag här med en tjuthaka som heter duga.