fredag 21 januari 2011

Recensenten


Vi har gått i ide här hemma. Mörkret och kylan har sänkt oss så mycket så allt vi vill göra är att sitta hemma och glo film, och det kommer vi nog fortsätta med tills mars, när livet sakta börjar återvända.

Så när jag ändå är i recenserartagen kan jag ju lika gärna fortsätta.


The Social Network
Snygg dialog, snygga människor, snygg film. Och bu för alla som säger att Facebook får oss att bli icke-sociala. Det håller jag inte med om. Tack vare facebook håller jag kontakten med folk från hela världen som annars hade varit bortglömde för längesen. Hell, för några veckor sen fick jag en halvursäkt från en gammal klasskompis som gjorde att vi blev osams när vi var 13, och inte har snackat sen dess. Men facebook bröt isen.
Betyg: ++++


The Fighter
Christian Bale har återigen bantat ner sig till ett tunnhårigt benrangel och den här gången hoppas jag han vinner lite priser. Det gör ju alltid Tom Hanks.
Boxningsfilm med verklighetsbakgrund, snygg Mark Wahlberg, bra story och skådespeleri.
Betyg: ++++
Devil
Skräckis från M. Night Shamalahamalahian eller vad han heter, och som inte lyckats charma kritiker särskilt bra sen Sjätte sinnet. Jag verkar vara den enda som gillar nästan allt han gör. Nästan.
Jag gillade även Devil. Läskig utan att bli jobbigt och med en tvist på slutet, som alltid med M. Night.
Betyg: +++


 


Black Swan
Jag hade förväntat mig lite balettdrama, men fick istället en sjukt obehaglig film med 'Eyes wide shut'-stämning. Fast värre.
Filmen bevisar att ett trasigt nagelband kan vara ändlöst mycket vidrigare än vilka zombies eller spöken som helst. Jag var tvungen att titta bort, och det händer fan inte ofta.
Bra skådespeleri och lite lesbian action för dem som gillar sånt.
Betyg: ++++


Pirahna
Skräckkomedi(medvetet?) med B-filmkungen Jerry O´connell, några kända skådisar som måste vara i behov av pengar, och några nya skådisar som aldrig lär få några fler roller. 
Filmen inleds med en väldigt gammal Richard Dreyfuss som sitter och fiskar samtidigt som han visslar 'Show me the way to go home..' - melodin från Hajen 1 (Hör du det John Travolta? SÅNT flirtande med gamla filmer är ok. Inte din 'Royale with Cheese'-kommentar i en cp-dålig actionfilm. Inte ok!!) 
Sen kommer det en massa pirajor och äter upp alla. Mest minnesvärd är scenen när två firrar slåss om en manslem, och jag vill tacka Johan som rekommenderade filmen. Nu kommer jag på riktigt aldrig mer att bada. ALDRIG!
Betyg: ++
Trevlig helg!

4 kommentarer:

Sabine sa...

Kul!
Vilka hittar man på dvd? Bio är ju svårt numer och ladda ner har jag aldrig gjort och planerar inte att börja. men älskar film gör jag.
Kram

Potatishäxan sa...

Tack för tipsen. Facebookfilmen har jag sett och gillade. Vi har också gått i ide, brukar komma fram i början på mars då Viktor fyller år. Slänger granliket och bjuder på kalas. Innan dess - koma.

Potatishäxan sa...

Vänta, glömde skriva att vår koma är värre. Orkar inte ens se film, de varar för länge. Pallar max en timme :)

Västgötskan sa...

The black swan kan jag också tänka mig att se! Kul att höra att den var bra!

PS. Till mitt försvar kan jag säga att min idé till film-blogginlägg inte snoddes från dig. Jag skrev mitt först och läste ditt sen. ;-)