måndag 8 mars 2010

Första natten avklarad


När vi gått och lagt oss igår kom jag på nästan det värsta med att Lia numera sover i vanlig säng..

Nämligen att hon kan ta sig ur den själv, och gå in till oss. Sen ställa sig och glo på mig tills jag vaknar och dör stora nattuttittadskräcks-döden.

Jag gjorde nämligen själv så när jag var liten och ville sova mellan mamma och pappa. Jag ställde mig och stirrade på mamma tills hon vaknade, eftersom jag av någon anledning tyckte det var smartare än att peta på henne.

Leskig natt-tittare som dessutom är en zombie. Vilket ju gör det hela ännu lite värre.

Jag blev så uppjagad av tanken att jag knappt kunde somna, men såklart orkade jag ändå inte hålla mig vaken särskilt länge.

Som tur var vaknade jag av att hon grät runt halv tre tiden, och just när jag klev ur sängen såg jag att hon traskade förbi vårt sovrum, och snart fick jag tag på den gapande lilla figuren när hon planlöst vankade omkring i vardagsrummet, och kunde bära över henne till vår säng.

Jempa vs Nattläskigheter, 1-0

4 kommentarer:

Amanda sa...

men TACK för den bilden! här är jag snelkompishest som tipsar och stöttar och ba "jo det går skitbra, allt kommer bli fint, hon kommer inte trilla ner och dö" och som tack målar du upp en hemsk bild om zombiebarn.

dessutom skräms jag skiten bara av tanken på att se olle vandra runt mitt i natten i ett annat rum, även om han nu inte är zombie. tack och lov för att han inte har fattat än att han kan ta sig ur sängen på natten, han bara sitter där och gråter tills vi hämtar honom. bra överlevnadsinsikter på den killen, det gjorde vi bra...

A sa...

"Nattuttittadskräcks-döden"! Har aldrig hört talas om tidigare, men det låter vidrigt.
Nu kommer det kännas mycket bättre när sonen sitter i sin säng på natten och ropar på oss istället för att köra uttittning.
:D

Elisabeth sa...

hittade precis en på bilddagboken som kalla sig för snyggajempa.
tänkte på dig, men förstog ju att det inte var du. kanske nåt du skulle börja kalla dig för annars? "Ytiga observationer med snyggajempa"

Västgötskan sa...

Nej, men gud vad hemskt! Lär genast ungen att peta, banka, slå! Vad som helst!! :-O