onsdag 3 mars 2010

Fadde Superstar


Det var skrämmande nära att det inte bidde något Fadde igår..

Vi hade bokat bord till halv nio, men eftersom förutseende Amanda hade sett att klubben redan fått drygt 800 medlemmar på facebook, trodde hon att det kunde bli ett visst tryck, så hon tyckte vi skulle åka dit lite tidigare.

Jag tänkte att hon nog överdrev lite, men gick med på att vara där redan vid åtta.

Men när vi kom runt hörnet på den södermalmska bakgatan, insåg vi att fascinationen för folk som till varje pris vill vara kändisar trots att dom är helt talanglösa, var större än vi trodde.

Kön ringlade sig långt bort på trottoaren, men vi hade ju bokat, så vi oroade oss inte.

När vi en halvtimme senare närmade oss dörren trängde sig Peter Siepen ursäktande förbi, och vi muttrade något om hur man fortfarande kan vara så snygg och se så ung ut när man närmar sig 50.

Men döm av vår förvåning när han snart kom lommande tillbaka.

'Hörni det ser inte bra ut det här' sa han med nasal hockeykommentarorröst ut mot den huttrande kön 'Inte ens vi på gästlistan kommer in', sen slank han snopet iväg.

Och mycket riktigt stod det flera uppsminkade inbjudna tanter med blommor och presenter, som faktiskt inte fick komma in trots att dom var personligt inbjudna. Det var för fullt.

Men vi vägrade ge upp, och som tur var hade bordsbokarna fortfarande förtur, så vi blev till slut insläppta.

Där var det mycket riktigt knökfullt. Kändisar, journalister och hundratals andra människor som nån gång blivit nekade av Fadde att komma in på Spy Bar och nu ville se honom begå socialt självmord, trängdes och svettades i lokalen.

Jetemycket folk

Vi visades till vårt bord, och en halvtimme senare äntrade vår hjälte scenen.

The man, the myth

Till hans försvar måste jag säga att det var bättre en tv8 klippet. Men då det knappast inte kunde bli sämre, säger inte det så mycket.

Det blev liksom inte så många skämt, han stod mest och drog små episoder ur sitt liv som han skrattade själv åt, och då blev det alla alla fnissade lite för han såg så bortkommen och full ut där han stod med micken i hand.

Ibland skrattade folk lite högre, och då blev han så till sig så han glömde bort hur han skulle fortsätta och stod istället och hummade och harklade sig medan sekunderna tickade förbi.

Då blev Amanda så nervös så hon började hetsäta det som var kvar på bordet..Själv tog jag till flaskan för att döva ångestenNär tallrikarna var tomma återstod bara sitt-krumping


Jag var inte sen att haka på


Jag förstår att det kan verka som att dessa bilder är iscensatta. Men så är det inte. Vi är såhär wild an crazy på riktigt.

Det går dessvärre inte att visa någon speciell episod, eftersom det skulle bli så långa filmer då 'skämten' var så långa, utdragna och utfyllda med så mycket otydligt mumlande, så jag nöjer mig med att visa Faddes första darrande sekunder i Stand up-världen, där han lyckas få in en vits om sina tjejaffärer och dörrvaktsyrke på bara några sekunder. Den allkonstnären.

4 kommentarer:

A sa...

Av de ca 20 sekunder som han pratade på klippet så skämdes jag i 18.
Tur att det i alla fall var bättre live än på TV8 då. :D

Slackermorsa sa...

Jag var fruktansvärt besviken över att inte kunna följa redan innan jag läste era inlägg.

Suck.

/Ospontan och tråååkig.

Västgötskan sa...

Ha ha! Låter som en toppenkväll.
Såg själv ett kort filmklipp på aftonbladet där han drog nån historia om att han blev erbjuden 5 kameler för Linda Rosing. Slå sig för pannan kom som en naturlig reaktion... :-D

Amanda sa...

Måste. Lära. Mig. Begreppet. Kortochkoncist. <3

Men hörrudu, från en Fadde till en annan, ska vi börja skriva en humorblogg tillsammans? Nej! Ännu bättre! Erbjuda Fadde att bli hans spökskrivare!