måndag 29 mars 2010

Jempas addictions


När jag var liten fanns ju redan fredagsmys, även om det inte hette just fredagsmys än.

Höjdpunkten var när mamma hade köpt vindruvor, som kändes som en lite exotisk, dyr och spännande frukt man bara åt vid speciella tillfällen.

Men nu är jag vuxen, har egna pengar, och kärnfria vindruvor står staplade i högar i sina lådor för 20 kr styck.

Det visade sig ha förödande konsekvenser, och jag är nu officiellt vindruvsberoende.

Det började med att jag köpte nån gång i veckan, sen ett par gånger, och om jag nu inte trycker i mig ett sånt paket (varav Simon får ca 5 druvor och Lia får 2) varannan dag får jag svår abstinens.

Detta hjälper mig ju inte med att bli av med den sista graviditetsmjukheten, och det hjälper inte att ICA försöker muntra upp mig..


Här räknar dom alltså upp allt som ska vara nyttigt med vindruvor.


Druvsocker (verkligen jetenyttigt) och kolhydrater (hurra!) är med som innehållsförteckning, annars är det mest skötselråd och användningsområden som pryder listan.

Nåja, jag får ju i mig c-vitamin iallafall.

Ännu värre är på vintrarna när de blir dubbelt så dyra och jag spenderar drygt 500 kr i månaden på det grön/röda guldet. Men jag kan inte sluta.

Och kolla här...


Jag har nu tagit steget till mitt-på-dagen-druvätning, och har alltså köpt ett paket som jag sitter och glufsar i mig framför datorn. Det, är inte ok.

Bakom skymtar min andra last. Red Bull.

Det började med att jag drack en varje fredagmorgon för att garantera att hålla mig vaken på fredagsmötet, som äger rum i en nedsläckt sal, ackompanjerat av projektorns sövande sus.

Sen tänkte jag att det var lika bra att ta en på måndagmornarna också, eftersom jag då måste skriva ett gäng rapporter och måste vara klar i huvudet.

Sen började jag komma på flera ursäkter för att få starta dagen med en Red Bull och känna hur huvudet klarnar och vingarna vidgas.

Men idag hände något.

Lia hade nämligen hållit mig vaken halva natten så jag tyckte jag förtjänade en Red Bull för att kunna sköta mitt arbete. Allt var frid och fröjd tills jag kände hur hjärtat började slå fortare, händerna skakade och delar av tungan domnade bort.

Sen blev det värre, jag fick ont i magen, fick yrsel och illamåendet gick i vågor.

Det blev så illa så jag blev tvungen att gå hem från jobbet vid lunch, där jag låg en stund på sängen och trodde att min sista stund var kommen, innan jag somnade utmattad, och vaknade som människa igen en timme senare.

Jag vet inte om allt detta berodde på Taurin-overdose, men jag ska nog dra ner lite på den magiska drycken ett tag. För säkerhetsskull.

Utöver det så är jag bara beroende av nässpray och Top Model, så det är ju inte så farligt.

Jag ställer bara frågor om jag är riktigt nyfiken, vilket jag är nu. Vad är ni beroende av?

7 kommentarer:

Jessica sa...

Jag är ju så perfekt som människa så jag har inga laster(harkel,host).. Men du får gärna berätta för Cesar att red Bull är beroendeframkallande och farligt. Han tror inte på mig!

Elisabeth sa...

Coca cola, no doubt about it.
Måste ha minst en halvliter om dagen.

A sa...

Läskigt med "överdoseringen".
Mina beroenden?
Nässpray (numera endast periodare), crostinis med tapenade på (försöker låta bli att köpa, för jag äter tills jag mår illa varje gång), apelsinjuice på morgonen, en hel hög med tv-serier...

Anonym sa...

Spill i ordentligt med Jägermeister i Red Bullen så ska du se att du efter ett tag lugnar ner dig. Gott är det dessutom.
/JohaN

Västgötskan sa...

Choklad.... (I massor)! :-P Snacka om att inte bli av med graviditetkilona. Som för övrigt inte kan klassas som GRAVIDITETSKILO längre! :-O

Alla (eller iaf de flesta) har nog en last i livet, oavsett om det är något ätbart, drickbart eller bara nåt beteende...

Jempa sa...

Jessica: Jag ska tala honom till rätta så du inte blir änka..

JohaN: Men till frukost..? Okej!

Västergötskan: Hur länge höll chokladförbudet? ;)

Västgötskan sa...

*harkel* Tja, klarade mig nog 2-3 veckor i alla fall.... *skäms*