onsdag 5 maj 2010

Mobil-Amish


Det börjar gruffas lite i bekantskapskretsen.

Vänner och kollegor sneglar föraktfullt mot min uråldriga Sony Ericsson med liten skärm och riktiga knappar man faktiskt måste trycka på, medan dom lätt drar fingrarna över sin iPhone.

'Det är verkligen livet före och efter' säger dom. 'Kom igen nu, du måste skaffa en.'

Men jag vill faktiskt inte ha en iPhone. Låt mig berätta varför.

Situationsexempel:

Jag har just skickat ett facebookmeddelande till en vän med en fråga jag gärna vill ha svar på, och samtidigt kanske jag har skrivit ett blogginlägg jag är lite orolig ska misstolkas, så jag väntar lite nervöst på den första kommentaren för att se om folk fattar.

Så efter att jag skickat meddelandet går jag tillbaka till bloggen för att se om det kommit nån kommentar. Nej. Lite senare kollar jag facebook efter svar från vännen. Tomt. Så tillbaka till bloggen, facebook, bloggen varannan minut ända tills jag till slut börjar bli äcklad av mig själv.
Ja, jag känner mig lite illamående och bestämmer mig för att gå ut en stund. Ta Lia till gungorna om hon är vaken, eller bara ta en promenad för att få frisk luft.

Och visst ligger där både svar och kommentarer när jag kommer tillbaka, gladare i sinnet och renare i själen.

Så ni förstår själva att jag inte kan ha internet med mig överallt, för då skulle jag bli galen. Jag behöver dessa pauser, när jag faktiskt är för mig själv och inte kan kolla mina meddelanden eller hämta allvärldens information med några fingerdrag.Så. Låt mig vara Amish nu.

7 kommentarer:

Västgötskan sa...

Jag kan bara hålla med och (hemska värld!) känna igen mig... Är vi kommentar-knarkare?? :-O

Jag kör på med min gamla Ericsson K660i (eller vad den nu heter...) Touch-skärm is "forbåten" här hemma!

Anonym sa...

Word!
/Sabine

Anonym sa...

Och förresten så ääälskar jag dina rekonstruerade bilder.
/Sabine

A sa...

Mäh! Vart tog min kommentar vägen då!? :/
Ok, jag skrev bara att jag var anti iPhone och andra touchscreen-telefoner pga allt petande och duttande på skärmen som gör att det blir kladdigt. :D

Slackermorsa sa...

Vänta bara din lilla bakåtsträvare... sa du samma sak när du [inte] skaffade mobil? ['för då kan man ju bli nådd överallt och tänk att gå och stirra på en telefon man har med sig... istället för att gå ut en stund och sen hitta ett meddelande på telefonsvararen'].

P.S. Vad är 'lättse'?

JohaN sa...

Jennie! Vet du hur många vuxenpoäng du precis har dragit in genom ditt telefonresonemang? Svar: Skitamånga.

Jempa sa...

A: Ännu en nackdel jag inte ens hade tänkt på..

Slackermorsa: Min jävla laptop hoppar runt lite som den vill. Åtgärdat.

JohaN: Vem är du? Jag är osäker på om du är en föredetta kollega eller föredetta svåger eller ingendera. Give me a hint :) (och som svar på din kommentar, jag drog väl snarare in pensionärspoäng..)