torsdag 14 oktober 2010

Det där hemska ljudet

Ni vet när man har haft en ganska jobbig dag, är trött, och bara vill gå och lägga sig. Man tänker att man ska läsa en stund, men bestämmer att man inte orkar med ens det utan släcker lampan direkt, och känner stax hur man börjar slumra till och har timmar av barmhärtig sömn framför sig.

Så hör man det.


Ljudet av ens barn som kräks i sängen i rummet intill.

Så byttes den efterlängtande sömnen mot tröstande, kräktorkning, lakantvättning och ändlöst kollande på Spöket Laban i väntan på nästa attack. 00.30 inatt.. Det värsta med Lias magsjukor är att det går ganska lång tid mellan attackerna, så man vaggas in i en falsk trygghet att det är över. Innan stackarn börjar hulka igen.
Idag fortsätter vi tvätta och försöker att inte tänka på att det kan vara min tur snart. Men fina Sabine har rekommenderat att ta 10 vitpepparkorn som skydd. Jag tog 11.

Kräkoffer5 kommentarer:

Sabine sa...

Kanske var jag en häxa iett tidigare liv? Hoppas du klarar dig. kram

A sa...

Stackars dig!
Inte kul att vakna till ett "hhhlllllluuuuuääääää"!
Och stackars Lia!
Hoppas hon blir frisk fort och att du slipper bli spyig. :)

Potatishäxan sa...

Härligt. Jag kan bara trösta dig med att det finns en sak som är värre. Det är när man vaknar av att ens barn kräks på en. Viktor sover för det mesta hos oss. Jag vaknade till en gång av ett skumt ljud. Kände runt med handen utan att tända. Fick tag i något oidentiferat.TÄnde lampan och såg att det var en uppspydd potatisbit. Och att hela min kudde är full av potatissoppa. Mums....

Helena sa...

Vidrigt ljud, borde egentligen vara förbjudet.

Amanda sa...

när jag var tonåring och bodde hemma fortfarande så brukade jag vakna om nätterna av att mamma kräktes typ flera gånger i veckan. det var tarmvred. såhär i efterhand har jag fått veta att det i princip är bajs man spyr up.

now THAT'S a ljud man inte vill höra.

mvh /bräckereralla