tisdag 2 mars 2010

Stordstadskärlek


Många tycker att jag är lite konstig som bor i landet med det värsta skitklimatet man kan hitta, när jag verkligen har möjligheten att bo på en Grekisk ö istället.

Men sanningen är att jag är en storstadsmänniska. Jag flyttade ifrån en liten stad av en anledning, och jag är inte redo att bli ö-bo.

Jag gillar att gå och handla utan att träffa någon jag känner, att vara anonym, att det är människor överallt, och framförallt utbudet av restauranger, barer och andra aktiviteter.

Men vi kan ju ändå inte utnyttja detta eftersom vi har så svårt att få barnvakt, klagar Simon, och menar på att på Korfu skulle vi ha barnvakt jämt.

Men för mig spelar det ingen roll att vi inte kan komma ut på allt stan har att erbjuda särskilt ofta. Det är bara viktigt att ha det nära, och att iallafall ha alternativet, eftersom vi fortfarande kan gå ut på varsitt håll.

Ikväll till exempel, händer något fantastiskt.

Mannen utan självinsikt

Fadde Darwich gör debut som Standup-komiker. Och jag ska gå. Det kommer bli legendariskt.

Jag vill inte säga så mycket mer om detta eftersom jag ännu inte sett spektaklet med egna ögon men kolla hans smakprov från gårdagens Aschberg, så har ni en aning om vad jag kommer att få uppleva.. (det kommer först mot slutet, så spola fram..)

http://www.tv8play.se/program/aschberg

Nu tycker förmodligen någon att jag är lite elak som ska gå och kolla enbart för att skratta åt någon, istället för med. Men går man som Fadde ut innan sin Stand Up-debut och säger att det inte finns några roliga komiker i Sverige, så gräver man sin egen grav så djupt att man faktiskt inte förtjänar något annat.

Men han får såklart gärna bevisa mig fel.

Stockholm, du må vara kall och jävlig större delen av året. Men jag älskar dig.

På Korfu skulle aldrig något liknande hända. Där finns bara en Elvis-imitatör, som bor längre ner på gatan från mina svärföräldrar.

Så jag stannar ett tag.

4 kommentarer:

Västgötskan sa...

Ha ha! Lova att återkomma med ärlig rescension! :-D

A sa...

Herregud! Har precis tittat på klippet och jag vred mig i pinsamhetsplågor bakom en skämskudde hela tiden.
Hoppas du får en kul kväll! :D

A sa...

Nr 1 är inspelad, hann ej titta igår.
"Cougar town" är jag lite tveksam till. Men det är jag oftast när jag bara sett första avsnittet av en serie. Jag skrattade iofs (igenkännande) åt en del grejer (t ex när hon missnöjt drog i diverse hängande skinnpartier framför spegeln :D) men det kanske var lite väl mycket skämt på skämt.
Det blir nog inget jag kommer följa slaviskt. Men ikväll däremot, då är det högtidsstund! :)

A sa...

Du får mer än gärna recensera Faddes stå-upp! ;D