lördag 5 juni 2010

Receptet för en lyckad lördagförmiddag, enligt Jempa.

En lycklig dotter som leker fint med grannbarnen..


...och sen somnar ännu finare i vagnen..


..så mamma kan ägna sig åt detta..


...och konstatera att benen fan inte är så likbleka längre.


Sen hände något konstigt. Det var så längesen det var molnigt så jag har nästan förträngt att jag faktiskt bor i Sverige. Men vafan, det ska klarna upp till kvällen och vara fint även imorgon, så jag misströstar inte.

Det enda smolket på bägaren är att Simon har fått för sig att vi nu ska köpa hus. Han vill inte leva sitt liv i en låda säger han, utan vill att Lia ska kunna springa fritt ut och in i trädgården.

Jag håller väl med till just den delen, men ser också rabatter som måste skötas, gräs som måste klippas, mördarsniglar som måste...mördas, och allt annat jobbigt som hör ett hus till.

Vi kan ju inte ens städa vår lägenhet själva.

Men han lyssnar inte på det örat utan drömmer sig bort på hemnet, och ikväll när vi ska ut längst bort på Ekerö och grilla hos en vän vars granne har ett hus till salu, finns det risk för vissa meningsskiljaktigheter.

Tur att Rookie Mom ska med. Hon har just köpt lägenhet på söder, förstår inte alls grejen med djur och natur, och tycker att vi redan bor på landsbygden här i Solna. Medhåll därifrån är alltså att räkna med.

Jag ger mig själv 1-0 redan nu.

2 kommentarer:

Västgötskan sa...

Räknas min röst, står det 1-1. Du har förvisso rätt i gräsklippning, mördarsniglar, fästingar och larver som käkar upp vinbärsbuskarna.

Men bortsett från det är det underbart att kunna gå ut i morgonrock när man ska hämta posten, barnen kan leka i trädgården, man behöver inte ta hänsyn till vägg-i-vägg grannar osv!

Lycka till på grillningen. ;-)

stina sa...

Jempa, jag är med dig! Lär Simon att älska asfalt, avgaser och uteliggare. What´s not to like med det liksom?