fredag 26 februari 2010

Spärrservice rånar mig!


För några månader sen fick jag ett samtal från nån tjej med gullig röst som ringde från Spärrservice.

Hon förklarade att om man är medlem i Spärrservice så behöver man bara ringa ett enda nummer om man skulle bli av med handväskan, så spärrar dom alla kort man har i ett nafs, och allt detta för bara 11 kronor i månaden!

'Det låter väl bra?' avslutade hon sin harang, och jag svarade 'ja'. Det lät ju bra, även fast jag kände att jag inte direkt behövde det.

'Ok!' utropade hon muntert och signade genast upp mig för ett treårsmedlemskap som alltså blev en räkning på några hundra som skickades inom ett par dagar.

Jag tänkte att det var en sån där grej som man inte behövde betala om man inte aktiverade, så jag lät det vara.. Men det kom en påminnelse så jag betalade surt och glömde sen bort det.

Men igår ringde hon igen. Nu, förklarade hon, hade dom en ny försäkring som gjorde att jag kunde få olika stora ersättningar om jag rånades på olika platser. Bäst var om jag rånades vid en bankomat, för då skulle jag få 25.000 kr. Och allt detta för bara 1 krona om dagen! Alltså 365 kr för ett helt år. Det lät väl bra?

'Ja..' pep jag olyckligt och hörde hur hon startade bandspelaren.

Men hon var inte klar. Fanns vi några fler i hushållet?

Jag hade förlorat all kraft och snart var Simon medförsäkrad för bara 140 kr om året. Det lät ju bra.

Så, ser ni mig stå vid en bankomat får ni gärna råna mig, så jag får igen mina pengar.

Tack på förhand.

3 kommentarer:

Amanda sa...

Men nej!

Åh Jennie, jag hade ingen aning om att du var ett sånt easy target för telefonförsäljare... trodde du mest skämtade om det liksom. Det är ju förjävligt, åberopa distansköplagen eller nåt annat bra, kolla med Henke!

Västergötskan sa...

*skrattar högt*
Det var första "kom och råna mig"-önskemålet jag någonsin har läst! Du är stört-skön! :-D

Helge sa...

Spärrservice är bra. Men tilläggsförsäkringen du köpte har du missuppfattat. Du får upp till 5000 kr om du rånas vid en bankomat. 15000 kr om du utsätts för skimming och 25000 om någon handlar med kort som du blivit av med.

och Simon är medförsäkrad för 110 kr om året, inte 140 :)