torsdag 19 februari 2009

Att fastna i en serie

Minns ni när 'Vänner' kom?

Speakern på Kanal 5 presenterade serien som 'sex vänner som bor i New York och gillar att hänga på sitt favoritcafé Central Perk' eller nåt liknande.

Töntigt, bestämde jag. Den serien skulle jag aldrig kolla på.

Men sen halkade jag av misstag in i avsnittet med det stora strömavbrottet, Ross vill ha Rachel men hon är med den slemmiga Italienaren Paolo. Och sen dess var det kört, och jag missade inte ett avsnitt.

Det var alltid den stora snackisen på jobbet, och stämningen på kontoret var tung dagen efter Ross varit otrogen. Ingen kunde tro att det var sant och var djupt engagerade i hur detta skulle lösa sig.När serien tog slut trodde jag aldrig att någon liknande skulle kunna skapas igen. Jag tänkte iallafall inte följa några serier om ett gäng vänner, för alla skämt är redan dragna. Antingen i Vänner eller Seinfeld. Många skitserier försökte, men ingen kunde fylla deras skor.

Men.. Jag har ju tidigare nämnt 'How i met your mother', och att jag aldrig följt serien, men att tv;n ofta fortsatt stå på efter att Hells Kitchen tagit slut.

Men oundvikligt så har jag börjat lära känna de medverkande. Först Barney, som är den mest fantastiska karaktär jag sett sen.. Jag har faktiskt svårt att komma på någon bättre, och de andra kompletterar på olika sätt för att få serien, inte lika engagerande kanske, men - vågar jag ens säga det - lika underhållande som 'Vänner'.

6 kommentarer:

Västergötskan sa...

Låt mig gissa, den går i 3:an? (Som jag inte har). :-(

Jempa sa...

Yep, tyvärr..

Face of a desperate man sa...

Den börjar alltid när jag kommer hem från jobbet. Men SÅ bra är den väl inte? Vänner var i en annan klass!

Jempa sa...

Jo, vänner var i en annan klass, men vad gäller välskriven dialog så tycker jag dom ligger lika..

Elisabeth sa...

För ett tag sen så börja jag kolla på Vänner från början igen, ladda ner säsong för säsong.
Sen tog den slut nån gång i December-Januari. Och då blev man lite 'Vad ska jag kolla på nu då?'
Tycker det är rätt skönt att titta på nåt sånt där innan jag ska sova, nåt man redan kan liksom och tycker om som man kan slappna av till för man vet vad som händer.
Så jag ladda ner det igen, haha.
Är på tredje säsongen och kommer snart just till när Rachel och Ross gör slut, och fast än man vet vad som händer blir jag lika förkrossad varje gång.
Samma sak med sista avsnittet, när Rachel kommer tillbaka då skriker jag.
Just nu blandar jag i alla fall Vänner och Huset Fullt.

Novellskrivarn sa...

Ärligt talat, jag tycker faktiskt att HIMYM (palla skriva hela..) är i samma klass som vänner, utan tvekan. det har i alla fall potential att bli lika stor, om inte större.

vänner bröt tabun på sin tid, och skapade ny humor. det känns som att HIMYM gör samma sak. :)

Men visst, vänner är alltid vänner...