onsdag 25 februari 2009

Kan man slappna av nu?

Snart är det mars, och då undrar jag om vinterkräksjuks-helvetet är på väg att försvinna för i år..?

Isåfall är det nu (peppar, peppar) andra året i rad som jag klarat mig. Men för två år sen fick jag det och det glömmer jag aldrig. Jag låg och skakade i soffan och bad på fullaste allvar Simon att döda mig med kökskniven, för jag stod inte ut mer.

Som tur var lyssnade han inte på mig den gången, och jag överlevde med nöd och näppe.

Vinterkräksjukan måste vara ett ganska nytt fenomen? För 7-8 år sen höll den väl inte på och stängde av hela avdelningar på sjukhus och fick kontoren att stå halvtomma? Då kunde man slappna av på vintern, klaga lite på mörker-trötthet men ändå tycka att det var lite mysigt med kylan och snön.

Nu får man istället gå och oroa sig hela vintern. Minsta svullnad eller kurrande i magen och man blir helt kallsvettig av skräck. Är det dags nu? Kommer jag ligga med huvuden i toaletten och kaskadkräkas snart?Och varför gör man inget åt detta? Vi har insamlingar och galor för nästan alla sjukdomar i det här landet, men inga forskare verkar lägga något krut på att få detta djävulens påfund att försvinna för gott.

Nåja, nu är det som sagt bara att hoppas att jag klarade mig i år igen, och så kan jag släppa det här i några månader. Till november sådär.

5 kommentarer:

Västergötskan sa...

Det är inte lika vanligt, men det går att få vinterkräksjuka även på sommaren.
Härligt att veta va? ;-)

Jempa sa...

Nääääj! Säg inte så!

Boombaby sa...

Du har en väldigt rolig blogg, tycker vi på nättidningen Boombaby, www.boombaby.se. Därför har vi lagt den i vår lista på favoritbloggar (vi kallar dem Boomblogs), Sveriges bästa, roligaste, mest inspirerande småbarnsbloggar just nu!
Grattis!

Bloggalina sa...

Vi har precis tvättat soffan här hemma. Igen. Vidriga kräksjukan har hälsat på även oss.... bläää

Har en utmaning till dig:
http://bloggalina.blogspot.com/2009/02/ny-utmaning.html

Miija sa...

Hihi, jag råkade ut för den 2002 och jag glömmer det aldrig! 40 graders feber och till råga på allt ska man någonstans hitta kraften att spy... USCH!!!