tisdag 3 februari 2009

När allt var nytt

Jag tror att jag var 19, när internet började slå igenom.

Min dåvarande pojkvän kom hem från jobbet en dag och flinade malligt.

'Idag har man testat internet' mös han 'Surfat på nätet liksom..'

Jag fattade ingenting. Klart jag hade hört talas om internet, men jag hade ingen aning om vad det innebar. Särskilt inte 'surfa'.

Detta gjorde ju såklart att jag var avigt inställd och inte det minsta intresserad av att lära mig mer om detta mystiska påfund. Jag klarade mig bra ändå.

Men jag var ju ändå tvungen att fråga en kompis som jag visste kände till en del om detta. Hon hade provat flera gånger.

'Man skulle kunna kalla det som ett uppslagsverk på datorn' Förklarade hon pedagogiskt. 'Du kan till exempel skriva in ordet katt, så får du upp en massa information om katter..'

Aha, tänkte jag. Jo, det låter väl bra, för dom som känner att dom behöver det.

Snart berättade en vän att hon skaffat mailadress och uppmuntrade mig att göra detsamma. Jag undrade varför hon medvetet valt en mailadress som lät så porrig.. 'Hotmail' liksom.. Men när jag introducerades så förstod jag hur det låg till, och det var väl där allt började, och fortsatte sen i en rasande fart.

Hotmail, icq, spray, aftonbladet, msn, gulasidorna, hemnet, skype, hitta, google, youtube, myspace, viop facebook, blogspot etc, etc.. Listan tar aldrig slut, och nu sitter jag här som vanligt och undrade hur jag överhuvudtaget kunde fungera innan internet.

3 kommentarer:

Västergötskan sa...

Det var det vettigaste någon sagt idag, så jag länkade till ditt inlägg från min blogg. :-D
Ok hoppas jag? :-)

Karin sa...

Ja fatta! Jag minns när vi satt på bibblan och surfade, 10 kronor för 1 timme. Två datamaskiner vid sidan av varandra.. och så chattade vi.. med varandra.. det var "kul" det! ;)

Lena sa...

Ha ha, ja den känslan minns man. Första gången....nu är det ett gift som man inte kan vara utan :-)