fredag 13 februari 2009

Fredagspromenad

Jag och grannfrun Pia brukar ses minst en gång i veckan för en 'prom + fika'. Så vi promenerar i ca fem minuter innan vi sätter oss och tar den latte med varierande bakverk som vi tycker vi gjort oss förtjänta av.

Men idag kände vi att vi faktiskt ville bränna bort lite muffin-mjukhet från våra kroppar, och tog en ordentlig promenad runt Solnas coolaste plats, kyrkogården.

Men man kan inte bara gå runt bland de vanliga fyrkantiga stenarna man ser från vägen, utan man måste in bland träden och upp på kullen. Där vilar diverse kända och kungliga personligheter i stora gravhus vid de slingriga gångarna. Området är tyst, mäktigt och ganska kusligt.Till och med två-åriga Felicia kände allvaret i luften och ville snart tillbaka till tryggheten i vagnen.

En promenad jag rekommenderar om ni är i Solna nån gång. Man både bränner fett, och blir lite lagom småskrämd..

4 kommentarer:

Marie sa...

ohh, varför har jag inte tänkt på det?
Ankorna i Plaskeby är ju faktiskt ute på äventyr då och då. =D
Det ska jag fundera starkt på. Tusen tack för tipset. =D

Västergötskan sa...

Våran minste är född i början på Juni, men jag gick hem ca 1 mån innan. :-)

Pia sa...

"grannfrun Pia" skulle jag nog inte vilja kalla mig.Mer att du promenerade runt med en blek vålnad i grön vinterjacka..Vem vet, jag kanske bodde bakom nåt av dessa gravhus i ett tidigare liv eftersom jag matchar omgivningen såå bra-ett mossigt och kusligt yttre!

Jempa sa...

Haha, dont worry. Snart är våren här och då blir vi sådär sjukt snygga igen.. ;)