lördag 21 februari 2009

Helg

Alla föräldralediga vet att ordet 'ledig' inte automatiskt innebär sovmorgon längre. Snarare tvärtom.

Oftast är det runt halv sex på morgonen när man sover som djupast och skönast. Då känner man hur någon.. tittar på en. Tittar med lite anklagande blick, och hur djupt man än sover så går det inte att skaka av sig känslan.

Så man öppnar ena ögat och möts av den här synen.Snabbt stänger man ögat och hoppas att det var en dröm. Sjunker sakta in i sömnen igen. Försöker glömma. Men så hör man ett litet ljud och öppnar ögat igen.

Återigen, det skulle kunna vara en dröm. Man sluter ögat igen och mumlar ut i luften 'Snälla bara en liten stund till..' men det är lönlöst. Något klagar alldeles intill och man öppnar ögonen en tredje gång.
Det är kört. Lika bra att vakna.

Vill även passa på att förklara den fula sovpåsen. Säljaren beskrev den som aprikos, när det nu står helt klart att den är orange. Jag fick den dock för 38 kr på Tradden, helt oanvänd från ett djur- och rökfritt hem. Så skitsamma..

2 kommentarer:

Face of a desperate man sa...

Haha underbart! Jag hade blivit livrädd om jag såg den blicken det första jag såg på morgonen :)

Novellskrivarn sa...

Så sjukt bra. Jag har läst det här inlägget typ tio gånger nu och skrattat lika löjligt högt för mig själv varenda gång. Det blir bara bättre och bättre!